πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Θεοδωρικάκος για Δημόσιο: Προσλήψεις χωρίς 1 προς 5 -Τι (δεν) είπε για μισθούς, καταργήσεις δομών, αξιολόγηση, ιδιώτες

Με την φράση «έχει πάει περίπατο το 1 προς 5» αναφορικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη σημερινή του συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ. Πάντως, ο υπουργός δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το ποια θα είναι η αναλογία που τελικώς θα ισχύσει σε σχέση με τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις, επαναλαμβάνοντας μόνο ότι «η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει με διορισμούς τους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας». Ειδικά μάλιστα για το τελευταίο, είπε ότι οι προσλήψεις 1.500 ειδικών φρουρών είναι προτεραιότητα καθώς «αποτελεί μείζον ζήτημα η ασφάλεια των πολιτών».

Παράλληλα επανέλαβε ότι:

-Θα προχωρήσουν οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή

-Ένας σημαντικός αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνουν μόνιμοι, καθώς δεν μπορούν να εργάζονται 10 και 15 χρόνια. Ωστόσο δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι «δεν θα απολύσουμε κανέναν εργαζόμενο του Δημοσίου».

Όσον αφορά το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων που είχαν ξεπαγώσει από το 2018 , ο υΠΕΣ δεν έδωσε απάντηση, αρκούμενος στο να πει ότι «δεν τίθεται θέμα μείωσης εισοδημάτων των εργαζόμενων στο Δημόσιο». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και σε σχέση με τις καταργήσεις δομών, καθιστώντας, πάντως, σαφές, επικαλούμενος και την ιδιότητα του δημοσκόπου, «οι πολίτες δεν περιμένουν από το Δημόσιο αλλά από τον ιδιωτικό τομέα να φέρει την ανάπτυξη». Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Ωστόσο, υποσχέθηκε νέο ραντεβού με τους συνδικαλιστές με τους οποίους, όπως είπε, θέλει να έχει «δημιουργική συνεργασία μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();