πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Συμβασιούχοι ΔΕΥΑΚ: 24ωρη απεργία στις 28 Αυγούστου και διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Χορού στην ορκωμοσία Βασιλόπουλου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
“Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού, να συμμετέχουν μαζικά στην νέα κινητοποίηση των απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ, πού εδώ και μήνες αγωνίζονται για το δικαίωμα στην δουλειά , για να μην περάσουν οι 26 απολύσεις.

Καλούμε τον νέο Δήμαρχο και τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων στην ομιλία τους, να αναφερθούν και να τοποθετηθούν ανοικτά στο αίτημα των 150 και πλέον συνδικαλιστικών οργανώσεων, που παλεύουν για την κατάργηση του άρθρου 103 του συντάγματος και να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την κατάργηση του.
Αμεσα καλούμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, να διευκολύνει με τις αποφάσεις πού θα πάρει την δικαιοσύνη, να δώσει το πράσινο φώς στην επαναπρόσλυψη των απολυμένων συναδέλφων μας, όπως έχουν κάνει άλλοι Δήμοι, (χαιδάρι, Πάτρα, Μαρούσι κλπ).
Για το σκοπό αυτό, το Σωματείο μας με ομόφωνη απόφαση από τη γενική του συνέλευση, έχει προκηρύξει24ωρη απεργία για τις 28 Αυγούστου και θα βρίσκεται από το πρωί σε κινητοποίηση.
Τέλος καλούμε αντιπροσωπείες από τις 150 και πλέον συνδικαλιστικές οργανώσεις πού πανελλαδικά αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση, να δώσουν αγωνιστικό παρών στην συγκέντρωση μας. Το κίνημα των σταθερών και μόνιμων σχέσεων εργασίας όλο και μεγαλώνει.
Ο συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας μας που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με την αλληλεγγύη που δημόσια έχει εκφραστεί από δεκάδες σωματεία,  του Εργατικού Καλαμάτας, του συνόλου των σωματείων εργαζομένων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του Ν.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΗΝΙΑΣ, της Ενωσης  Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Καλαμάτας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α (ΠΟΕ ΔΕΥΑ), του πρώην Δήμαρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου, χιλιάδων συμπολιτών μας που υπέγραψαν το κείμενο στήριξης του αγώνα μας, μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε μέχρι την επαναπρόσληψη και των 26 συναδέλφων μας και τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών που προβλέπονται στο Ο.Ε.Υ με μόνιμο προσωπικό.
Ο συνεχείς και ανυποχώρητος αγώνας μαζί με την αλληλεγγύη πού έχει εκφραστεί, μπορεί να ακυρώσει τις απολύσεις και να ανοίξει τον δρόμο για την μόνιμη και σταθερή δουλειά σήμερα”, καταλήγει η ανακοίνωση.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();