πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Δημόσιο: Εξοικονόμηση 600 εκατ. με κατάργηση δομών, «πάγωμα» μισθών, αξιολόγηση & ιδιώτες (έγγραφα)

Κατάργηση δομών, αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους, αξιολόγηση υπαλλήλων, μείωση προσλήψεων μέσω και της συνεργασίας με ιδιώτες αλλά και ηλεκτρονική διακυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση 600 εκατ. προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ για το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το 12ο Συνέδριο του κόμματος προβλέπεται:

Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά με λιγότερες λεπτομέρειες κινείται και το ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,που παρουσιάστηκε λίγο πριν τις εκλογές (σ.σ. στις 21/6/19). 
Σύμφωνα με πληροφορίες η εξοικονόμηση των 600 εκατ. θα προέλθει από:
-Το «πάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων που είχε «ξεπαγώσει» με εγκύκλιο από τις 8/2/2018(150 εκατ. ευρώ)
-Την κατάργηση δομών που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2015 και τις εκχωρήσεις στον ιδιωτικό τομέα με έμφαση στις υπηρεσίες καθαρισμού, φύλαξης, διαχείρισης απορριμμάτων και υποστήριξης-συντήρησης ψηφιακών συστημάτων (100 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 εκατ. ευρώ στην τετραετία)
-Την αλλαγή της σημερινής (1 προς 1) αναλογίας προσλήψεων-αποχωρήσεων στο Δημόσιο σε 1 προς 5  (75 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 300 εκατ. ευρώ στην τετραετία)
-Την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες και την εθνική στρατηγική για το φάρμακο (150 εκατ. ευρώ) 
-Την συγχώνευση κτιριακών υποδομών (20 εκατ. ευρώ). 
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();