πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ύβρεις και απειλές, ακόμα και για χρήση όπλων, σε βάρος πυροφυλακων του ΠΕΣΥΔΑΠ και πυροσβεστών

Όπως αναφερεται σε ανακοινωση του ΠΕΣΥΔΑΠ, πυροφύλακες της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Συνδεσμου και πυροσβέστες της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά δέχτηκαν από αγνώστους προπηλακισμούς και απειλές, ακόμα και για χρήση όπλων, στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν την οδηγία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για αποκλεισμό της πρόσβασης στο όρος Αιγάλεω λόγω υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης φωτιάς. Τα γεγονότα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου στη θέση "Πυροβολεία Κορυδαλλού", όταν αποκλείστηκε η είσοδος προς το βουνό, εξαιτίας της κατάστασης συναγερμού. Τα επεισόδια έληξαν με την επεμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε: "Οι πυροφυλακες μας συχνά υφίστανται λεκτική και ψυχολογική βια καθως και ανοιχτές απειλές χρήσης βίας απο διάφορους. Ανησυχούμε εκτός των αλλων για την ασφάλειά τους. Είναι γνωστή η κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή λόγω της κρατικής ανοχής στην παραβατικότητα. Χωρίς την συνεχή παρουσία και υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στο καθήκον μας, ιδιαίτερα όταν κηρύσσεται κατάσταση συναγερμού απο την ΓΓΠΠ. Για το λόγο αυτο απευθύνουμε έκκληση στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο να παρέμβουν"

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();