πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Σωματείο Εργαζομένων: “Η ΔΕΥΑΚ φέρεται ανήθικα και προσλαμβάνει προσωπικό κατά το δοκούν”

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, εκτελώντας εντολές Δημάρχου, φέρεται ανήθικα και προσλαμβάνει προσωπικό «κατά το δοκούν» καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και η Επιτροπή Συμβασιούχων, κάνοντας λόγο για “επιλεκτικές προσλήψεις μετά από κρυφές συνεννοήσεις”, χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτες” τις κινήσεις αυτές.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ
“Συνεχίζονται και σήμερα 1η μέρα του Αυγούστου 2019 οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων απολυμένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε ήδη και συνεχίζει με κινήσεις διάσπασης ενότητας των εργαζομένων.
Επιλεκτικά καλεί και προσλαμβάνει προσωπικό μέσα από κρυφές συνεννοήσεις σε σκοτεινό τοπίο. Αυτές είναι οι «Νόμιμες» διαδικασίες που θέλει και εγκρίνει η τωρινή και η επόμενη Δημοτική Αρχή . Τους καταγγέλλουμε για τις απαράδεκτες κινήσεις τους .
Δεν σέβονται την αγωνία των συναδέλφων μας και παίζουν σε βάρος των οικογενειών τους.
Αντί να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και το έννομο συμφέρον παίρνοντας την απόφαση να συνομολογήσουν και να αποδεχτούν στο αίτημα των απολυμένων για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η Διοίκηση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, εκτελώντας εντολές Δημάρχου, φέρεται ανήθικα και προσλαμβάνει προσωπικό «κατά το δοκούν».
Αυξάνονται καθημερινά οι συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς και ιδιώτες που εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των 26 απολυμένων της ΔΕΥΑΚ.
Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουμε παραλάβει από 24 Σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, της ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του Ν.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΗΝΙΑΣ, του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Μεσσηνίας, του Συνδικάτου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, του Συνδικάτου επισιτισμού Ν. Μεσσηνίας, του πρώην Δημάρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου, της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας .
Καθημερινά συγκεντρώνονται υπογραφές συμπαράστασης από τους συμπολίτες μας .
Άντε καλόν Αύγουστο να έχουμε…”, καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων και των 26 συμβασιούχων, που δηλώνουν έτσι την πρόθεσή τους να συνεχίσουν και τον Άυγουστο τις κινητοποιήσεις τους.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();