πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Απολύθηκε υπάλληλος της καθαριότητας του δήμου Αγρινίου-είχε καταδικαστεί για κλοπή

Στην καταγγελία της σύμβασης με εργαζόμενο στον τομέα καθαριότητας προχώρησε ο δήμος Αγρινίου, με απόφαση που αναρτήθηκε την Τρίτη στο διαδίκτυο.

Με βάση την σχετική διαπίστωση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια'» ο εργαζόμενος, προσλήφθηκε μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στην καθαριότητα του δήμου τον Μάιο του 2018, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Όμως όπως προέκυψε από αντίγραφο του ποινικού μητρώου του εργαζομένου, τον Νοέμβριο του 2016 είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λευκάδας «Κλοπή, απλή συνέργεια σε κλοπή από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα».

Η συγκεκριμένη καταδίκη συνιστά λόγο απόλυσης, σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Έτσι, ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου προχώρησε στην καταγγελία για σπουδαίο λόγο, όπως αυτός αναφέρεται ρητά και εξειδικεύεται στο σκεπτικό της απόφασης, της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που συνδέει με τον Δήμο Αγρινίου τον υπάλληλο .

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();