πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ για ΧΥΤΑ Φυλής: “Περισσότερο εξαγριωμένοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους”

H… συνεδρίαση της Ε.Ε. τους ΕΔΣΝΑ, μία μέρα μετά την κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αποτροπή της απόφασης του Συνδέσμου για επέκτασης της χωρητικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής, που τελικά αποφάσισε την επέκταση, οδήγησε στην έκδοση σκληρής ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά της Περιφερειάρχου Αττικής, Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Ρ. Δούρου, στην οποία γίνεται λόγος για εν κρυπτώ ενέργειες και μεθοδεύσεις, με στόχο την «… εξόφληση γραμματίου» μεγάλων ιδιωτικών-επιχειρηματικών συμφερόντων.
Η ανακοίνωση

«Εν κρυπτώ και με μία μεθόδευση που δείχνει ότι πρόκειται για… εξόφληση γραμματίου στα μεγάλα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα, η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου αποφάσισαν την επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α της Φυλής.

Η Διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και η κα Ρένα Δούρου μάλιστα, πιστεύουν πώς με τον τυχοδιωκτικό τρόπο που κινήθηκαν και αποφάσισαν να κάνουν την παραχώρηση στους εργολάβους ξεπέρασαν τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι κάθετα αντίθετη στην επέκταση τόσο του Ε.Μ.Α.Κ. όσο και του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, όπως και στην καύση των απορριμμάτων, αφού είναι περιβαλλοντικά και οικονομικά επιζήμιες για τους πολίτες της Αττικής και θα παλέψει για να ανατρέψει τις αποφάσεις της απερχόμενης Διοίκησης. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. επρόκειτο να συνεδριάσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 για να αποφασίσει την επέκταση του Ε.Μ.Α.Κ. κατά 200.000 τόνους απορριμμάτων, όπως και την επέκταση της ήδη κορεσμένης χωματερής. Η δυναμική κινητοποίηση όμως που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. οδήγησε σε αναβολή της συνεδρίασης.

Η κα Ρένα Δούρου ούτε καν εμφανίστηκε στα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., αφήνοντας το θέμα να το διαχειριστεί ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., ο οποίος είναι συγγενής της και ο οποίος δεσμεύτηκε ότι τα θέματα που αφορούσαν στην επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής του Ε.Μ.Α.Κ. αναβάλλονται οριστικά. Ζήτησε μόνο να γίνει μια συνεδρίαση για αποκλειστικά υπηρεσιακά ζητήματα.

Όμως, έχουν κάνει την κοροϊδία οικογενειακή υπόθεση και όπως φάνηκε έχουν… δεσμεύσεις. Κινήθηκαν εκ του πονηρού και την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019, εν κρυπτώ και παρά τις υποσχέσεις του Γενικού Γραμματέα, με την κα Ρένα Δούρου παρούσα, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με τα «πρόθυμα» Μέλη της και αποφάσισε την επέκταση του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής.

Η επιλογή αυτή, να πάρει μία τέτοια απόφαση που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο συγκεκριμένα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα, λίγες ημέρες πριν παραδώσει την Περιφέρεια, όσο και ο τρόπος που το έπραξε, εξαγριώνουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Μια χωματερή ήδη κορεσμένη και επικίνδυνη με τα εργολαβικά συμφέροντα να κάνουν πάρτυ ήταν το «έργο» της θητείας της κ. Ρένας Δούρου και σήμερα έπαιξε τη τελευταία πράξη.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την όλη μεθόδευση και προειδοποιεί ότι δεν αποδέχεται τίποτα ως δεδομένο. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να φύγουν οι ιδιώτες από την διαχείριση των απορριμμάτων, να χωροθετηθούν νέοι χώροι και να κλείσει οριστικά ο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και να υπάρξει άμεσα αποκατάσταση.»

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();