πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Πλατανιά ζητά την παραμονή συμβασιούχων – “παρατασιούχων” για «λόγους δημοσίου συμφέροντος»

Την παραμονή των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” υπαλλήλων καθαριότητας, παρά τους μόνιμους διορισμούς των εργαζομένων της προκήρυξης 3Κ/2018, ζητά με ομόφωνο ψήφισμα του, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πλατανιά, επικαλούμενο λόγους «δημοσίου συμφέροντος» που «καθιστούν αναγκαία τη συνέχιση της απασχόλησής τους καθώς οι περιστάσεις έκτακτης και κατεπείγουσας ανάγκης που βίωσε ο Δήμος».
Συγκεκριμένα στο ψήφισμα σημειώνεται:

Ενόψει της επικείμενης εκδίκασης της αγωγής των συμβασιούχων – παρατασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά και των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν για την παραμονή τους στην υπηρεσία, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική Συνεδρίαση στις 25/09/ αποφάσισε την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος, με το οποίο ο Δήμος Πλατανιά:
1. Στηρίζει το έργο και τον ρόλο των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, το οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό και πρώτης γραμμής για τον δήμο και τους δημότες.
2. Εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των συμβασιούχων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας και επισημαίνει ότι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι που απασχολούνται στον Δήμο Πλατανιά υπό το εν λόγω καθεστώς είναι απαραίτητοι, καθώς καλύπτουν σταθερές και διαρκείς ανάγκες καθαριότητας του Δήμου για την κάλυψη των οποίων, λαμβανομένου υπόψη ότι για τον νευραλγικό τομέα τον οποίο υπηρετούν, δεν επαρκεί το διοριστέο βάσει της προκήρυξης 3Κ/2018 προσωπικό. Ως εκ τούτου, λόγοι δημοσίου συμφέροντος καθιστούν αναγκαία τη συνέχιση της απασχόλησής τους καθώς οι περιστάσεις έκτακτης και κατεπείγουσας ανάγκης που βίωσε ο Δήμος Πλατανιά, ο οποίος υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Π.Ε. Χανίων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του Φεβρουαρίου 2018 – στις οποίες σημειωτέον οι ως άνω εργαζόμενοι συνέβαλαν τα μέγιστα για την αποκατάστασή τους – ενόψει και της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, καθιστούν την παραμονή των ανωτέρω στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά αναγκαία και επιτακτική.
3. Κατόπιν αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι, συναισθανόμενοι την κοινωνική τους ευθύνη και επιθυμώντας να αποδείξουν ότι κύριο μέλημά τους είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων και την οριστική επίλυση των παραπάνω θεμάτων.
4. Ως ένδειξη στήριξης του αγώνα των εργαζομένων, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή 27/09/2019, θα παρίσταται εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Πλατανιά.
Το παρόν ψήφισμα να διαβιβαστεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Εσωτερικών, στα κόμματα της Βουλής, στους Βουλευτές Χανίων, στην ΚΕΔΕ, στην ΠΕΔ Κρήτης, στον Σύλλογο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χανίων και να αποσταλεί στα τοπικά ΜΜΕ.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();