πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Κόντρα στο Δήμο Σαρωνικού για εργολαβίες στα απορρίμματα

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της νέας δημοτικής περιόδου, η δημοτική Αρχή έχοντας υπόψη ότι το πρωτεύον πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί και έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και κυρίως η αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων, έφερε προς συζήτηση με εισηγητή τον Δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου κατ’ εξαίρεση να είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση.
Ο κ. Φιλίππου αφού αρχικά έκανε μια ενημέρωση για την απαράδεκτη κατάσταση που παρέλαβε η νέα διοίκηση του δήμου αλλά και για την έντονη αντίδραση των κατοίκων για τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων τους τελευταίους μήνες της απελθούσας διοίκησης, εισηγήθηκε ως έκτακτο προσωρινό μέτρο την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο δύο εργολαβιών αποκομιδής των ογκωδών στερεών αποβλήτων. Η πρώτη για την περιοχή Κουβαρά – Καλύβια – Λαγονήσι και η δεύτερη για τις Κοινότητες Σαρωνίδας – Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας, με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει το θέμα.

Για μεν τις Κοινότητες Κουβαρά και Καλυβίων – Λαγονησίου, ψηφίστηκε οριακά η εργολαβία με την ψήφο της συμπολίτευσης και των Προέδρων των αντίστοιχων κοινοτήτων, για τις δε Κοινότητες Σαρωνίδας, Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας καταψηφίστηκε η εργολαβία με την αρνητική ψήφο της Προέδρου Αναβύσσου Όλγας Κετέογλου με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Λυπούμαστε πραγματικά που η μέχρι πριν λίγο καιρό διοίκηση του δήμου και τωρινή αντιπολίτευση, αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και προσπαθεί την άθλια κατάσταση της περιοχής που εκείνη μας κληροδότησε, να μας εμποδίσει να την αντιστρέψουμε.

Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης και κυρίως εκείνους των Κοινοτήτων Σαρωνίδας, Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας να προτάξουν τα συμφέροντα των περιοχών τους και των κατοίκων αυτών και να παραμερίσουν τις γελοίες μικροπολιτικές σκοπιμότητες των επικεφαλής των παρατάξεών τους. Όλα όσα ψευδή και ανυπόστατα γράφονται σε παραληρηματικές ανακοινώσεις που δημοσιεύθηκαν, αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό από την ουσία των προβλημάτων.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν αρωγοί στις προσπάθειές μας για ένα καθαρό δήμο και συμπαραστάτες μας στο όραμά μας για οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων», τονίζει η δημοτική Αρχή.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();