πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Συναδέλφισσσες, συνάδελφοι, 


Το τελευταίο διάστημα η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει προχωρήσει σε σωρηδόν απολύσεις συναδέλφων που εργάζονται με καθεστώς ενοικίασης, με στόχο την απόλυση του 10-15% των ενοικιαζόμενων μέχρι το τέλος του χρόνου. Με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικού κόστους προχωρά σε κατά γράμμα τήρηση των μνημονιακών νόμων όλων των κυβερνήσεων επιδιώκοντας μείωση του προσωπικού, καταπάτηση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων, επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη». Οι εργολαβικοί και «νοικιασμένοι» εργαζόμενοι βρίσκονται τώρα στην προτεραιότητά της ως εύκολη λεία. Με το «καλημέρα» η κυβέρνηση ΝΔ έδειξε το πρόσωπό της, έφερε με την κατεπείγουσα διαδικασία ένα σωρό νομοσχέδια. Ένα από αυτά αφορά τους εργολαβικούς εργαζόμενους και το δικαίωμα των εργοδοτών να μπορούν να απολύουν χωρίς να εξηγούν το λόγο. Το έδαφος το έχει στρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όχι μόνο διατήρησε αλλά και επέκτεινε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ξεθεμελίωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Οι κινήσεις αυτές είναι στο ίδιο μοτίβο με τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς και την απόσχιση του κλάδου των κόκκινων δανείων, αλλά και στις υπόλοιπες τράπεζες. Είναι κοινός ο στόχος των τραπεζιτών, την ίδια στιγμή που το σύνολο των εργαζομένων θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά τη στόχευση του κεφαλαίου για χιλιάδες πλειστηριασμούς με την ηλεκτρονική πλατφόρμα που κάθε άλλο παρά προστατεύει τη α΄ κατοικία.

Την ίδια ώρα οι πλειοψηφίες στα επιχειρησιακά σωματεία στις τράπεζες και στην Εθνική δε βγάζουν τσιμουδιά για τις απολύσεις «δανεισμένων» και «νοικιασμένων» συναδέλφων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται για πάνω από δέκα χρόνια στις τράπεζες. Η στάση αυτή των πλειοψηφιών στα επιχειρησιακά σωματεία και της ΟΤΟΕ, οι οποίοι δεν θεωρούν καν συναδέλφους αυτούς τους εργαζόμενους, διευκολύνει μόνο την εργοδοσία και τα σχέδιά της.


Καλούμε τους συναδέλφους από τρίτες εταιρείες

  • να μην υπογράψουν καμία απόλυση
  • να επικοινωνήσουν άμεσα με το ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ 
  • να συσπειρωθούν στο ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ, να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973419392 - 6947445479


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();