πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Σφοδρή αντίδραση της Δημάρχου Πεντέλης στη μεταφορά προσφύγων στα Μελίσσια

Μετά από σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά μεταναστών στο Δήμο Πεντέλης και συγκεκριμένα στην Πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δημοσιοποίησε την έγγραφη επιστολή της προς τους M. Χρυσοχοΐδη και Γ. Κουμουτσάκο η οποία είχε σταλεί ήδη από την Τετάρτη 02/10/2019 όπου δήλωνε ρητά την αντίρρησή της με την μεταφορά μεταναστών στα Μελίσσια.
Με ανάρτησής της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «και μετά την άρνηση των αρμόδιων να απαντήσουν», η κα. Κεχαγιά δήλωσε πως μαζί με τους Αντιδημάρχους του Δήμου Πεντέλης, αύριο, θα βρίσκεται στο Υπουργείο ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο μεταφοράς των μεταναστών στο δήμο.

«Η πραξικοπηματική απόφαση παραχώρησης χώρου στο Φλέμινγκ για την εγκατάσταση ανήλικων προσφύγων και μεταναστών βρίσκει σφόδρα αντίθετη την κοινωνία και τη δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης.

Χωρίς την παραμικρή προετοιμασία, χωρίς καμία συνεννόηση με τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες και με πλήρη προχειρότητα προσπαθούν να επιβάλουν μια λύση που είναι βέβαιο από τώρα ότι θα αποτύχει.

Ρητά ξεκαθάρισα από χθες εγγράφως στον Υπουργό κο Χρυσοχοϊδη, που επί μέρες δεν βγαίνει στο τηλέφωνο για να με ενημερώσει θεσμικά ως οφείλει για τις προθέσεις του, ότι δεν θα αφήσουμε να μεταφερθούν μετανάστες στην πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια.

Διαβεβαιώ τους συμπολίτες μας ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν οι προχειρότητες του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη. Δεν καταλαβαίνω ποιοι φωστήρες στο υπουργείο, επέλεξαν μέσα σε κατοικημένη περιοχή να φέρουν μετανάστες τους οποίους αποκαλούν ανήλικους, ενώ οι ίδιοι ξέρουν ότι θα είναι ηλικίες 16 - 20 ετών.

Όλοι μαζί οι Μελισσιώτες με μια φωνή λέμε στον κο Χρυσοχοϊδη και τους συνεργάτες του ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα σχέδιά τους.

Αύριο πρωί θα είμαι με τους αντιδημάρχους έξω από το γραφείο του κ. Χρυσοχοϊδη, μέχρι να μας δεχθεί και να μας διαβεβαιώσει ρητά και καθαρά, χωρίς αστερίσκους και προαπαιτούμενα, ότι θα ακυρωθεί το σχέδιο μεταφοράς μεταναστών στα Μελίσσια.

Αν δεν το καταλάβει αύριο, θα το καταλάβει τις επόμενες μέρες με τον αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας. Δεν θα αφήσουμε να διαταραχθεί η ομαλή ζωή στην πόλη μας.

Διαβεβαιώνω ξανά τους συμπολίτες μου, ότι δεν θα αφήσω να συντελεστεί τέτοιο έγκλημα κατά της πόλης μας. Θα τα καταφέρουμε».

Η επιστολή'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();