πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Δικαίωση για απολυμένη καθαρίστρια στον δήμο Νεάπολης - Συκεών

Κέρδισε την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων και επέστρεψε στην εργασία της εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας στον δήμο Νεάπολης- Συκεών που είχε απολυθεί. Για την υπόθεση μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο», η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον δήμο Νεάπολης- Συκεών, Κίκα Σαμουρκασίδου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη εργαζόμενη εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας στην δημοτική επιχείρηση ΚΕΥΝΣ που ανήκει στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, είχε προσληφθεί το 2005 και έκτοτε δούλευε συνεχόμενα επί 14 χρόνια (αρχικά στον πρώην δήμο Νεάπολης και στη συνέχεια στον καλλικρατικό δήμο Νεάπολης-Συκεών) .

Στα χρόνια αυτά, αν και ο φάκελός της είχε περάσει από το ελεγκτικό συνέδριο δεν διαπιστώθηκε ποτέ κάποια παρατυπία. Τον περασμένο Απρίλιο τής ζητήθηκε για πρώτη φορά να προσκομίσει το απολυτήριο δημοτικού, όπως κι έκανε. Και αυτό που προέκυψε ήταν ότι είχε τελειώσει το δημοτικό το 1981και όχι το 1980 ενώ για να θεωρείται υπάλληλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης μετά το 1980 έπρεπε να είχε απολυτήριο γυμνασίου.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον δήμο Νεάπολης Συκεών, ήταν κάτι για το οποίο κανένας δεν την προφύλαξε τόσα χρόνια, ούτε την είχε ενημερώσει σχετικά ενώ όπως σημείωσε θα μπορούσε να διαφυλαχτεί εφόσον ενημερωνόταν η συγκεκριμένη εργαζόμενη έγκαιρα. Επίσης να σημειωθεί πως όταν έγινε η πρόσληψή της με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, δεν ήταν απαραίτητο δικαιολογητικό να έχει τελειώσει γυμνάσιο.

Εν συνεχεία, τον Απρίλιο με απόφαση του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης διεκόπη η μισθοδοσία της εργαζόμενης και στις 19 Σεπτεμβρίου απολύθηκε. Ένα μήνα σχεδόν μετά, την περασμένη Πέμπτη κέρδισε την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών και την Δευτέρα επέστρεψε στην εργασία της. Η κα Σαμουρκασίδου εξέφρασε την χαρά της για την εξέλιξη της υπόθεσης αλλά και την πεποίθηση πως θα δικαιωθεί και στην κύρια αγωγή των ασφαλιστικών μέτρων.


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();