πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Πρωτοβουλίες της ΑΔΕΔΥ για τους εργαζομένους στους Δήμους - Πρόγραμμα δράσης

Πρόγραμμα δράσης, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της 25/10/2019.

Συγκεκριμένα,

1. Εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στο επόμενο διάστημα, εφόσον η κυβέρνηση καταθέσει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
2. Στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην εκπαίδευση (για μόνιμους διορισμούς), στην Υγεία (για προσλήψεις και αύξηση των δαπανών για την Υγεία), στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (για μη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας) και σε όποιους άλλους χώρους πραγματοποιούνται.

3. Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, σε ενημερώσεις των Νομαρχιακών Τμημάτων και σε εκδηλώσεις, με στόχο την ενημέρωση των συνδικαλιστών της βάσης, για τα διακυβεύματα της περιόδου και την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων για τη διεκδίκηση λύσεων στα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ.

4. Ανάδειξη, στο αμέσως επόμενο διάστημα, του ζητήματος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και των Β.Α.Ε. και αίτημα συνάντησης με τους αρμόδιους υπουργούς και απαίτηση νομοθέτησης των προτάσεών της.

Πέρα από τα παραπάνω, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί, όσα το Γενικό Συμβούλιο της με παλαιότερες αποφάσεις ενέταξε στο διεκδικητικό πλαίσιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μεταξύ των οποίων:

1. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις – κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου. Καμία ιδιωτικοποίηση στην ασφάλιση. Νέο ασφαλιστικό που να εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις.

2. Μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά (ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και την Υγεία).

3. Κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων του «αναπτυξιακού» νόμου για τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();