πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Κινητικότητα: Έρχεται νέος κύκλος με «μαμούθ» αριθμό θέσεων -Πότε θα υποβάλλουν αιτήσεις οι υπάλληλοι

Μεγάλη ποικιλία επιλογών θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον μέσω του ενιαίου συστήματος κινητικότητας, καθώς στο νέο κύκλο, που πρόκειται να ανοίξει προσεχώς, ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων από πλευράς φορέων ξεπερνά τις 8.000.Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι προσφερόμενες θέσεις είναι 8.005 και εξ αυτών, οι 7.350 ζητούνται να καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι 655 μέσω αποσπάσεων. Το μόνο που απομένει είναι η έγκριση των αιτημάτων των δημόσιων φορέων από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία πρόκειται να εξετάσει τα αιτήματα εντός των ημερών.Σύμφωνα με εκτιμήσεις όσες θέσεις εγκριθούν από την Επιτροπή θα γίνουν γνωστές στους δημοσίους υπαλλήλους στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Από την στιγμή που θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα, θα ξεκινήσει και η περίοδος υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το νόμο, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν περιθώριο 15 ημερών από την στιγμή της δημοσίευσης των θέσεων προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Τα αιτήματα για κάλυψη θέσεων προέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, από περίπου 300 φορείς και εστάλησαν στο πλαίσιο της εγκυκλίου που είχε στείλει στις δημόσιες υπηρεσίες το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης –επί υπουργίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου- τον Μάρτιο του 2019. Στην διαδικασία της κινητικότητας είχε μπει «φρένο» λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων και κάθε είδους υπηρεσιακών μεταβολών , συνέπεια των εκλογικών διαδικασιών του Μαΐου και του Ιουλίου. Ωστόσο, οι φορείς, θέλοντας να ενισχυθούν σε προσωπικό, προετοιμάστηκαν αποστέλλοντας στο υπουργείο ποιες θέσεις θέλουν να καλύψουν μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων.

Εάν εγκριθούν στο σύνολό τους οι 8.005 προς κάλυψη θέσεις, τότε θα μιλάμε για την μεγαλύτερη από πλευράς φορέων συμμετοχή σε έναν κύκλο κινητικότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος κύκλος (β’ 2018) που ήταν και ο μέχρι στιγμής μαζικότερος, προσέφερε 5.440 θέσεις προς κάλυψη.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();