πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Βύρωνας: Κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της εισβολής ιδιωτικών εταιρειών στον δήμο

“Κυβέρνηση ΝΔ και δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) του Δήμου Βύρωνα με Δήμαρχο τον κ. Κατωπόδη, χέρι χέρι, προχωρούν στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Βύρωνα”.

Αυτό επισημαίνεται από το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, το οποίο εξήγγειλε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για σήμερα, Σάββατο 9 Νοεμβρίου, αύριο Κυριακή και μεθαύριο Δευτέρα.
Η ανακοίνωση του Σωματείου:
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι και δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το άρθρο 178 του πρόσφατου νόμου 4635/2019 (ΦΕΚ 167 Ά /30-10-2019), “περί σύναψης δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας”.
Η δημοτική αρχή εισηγείται στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 11 Νοέμβριου 2019 στις 7 μ.μ τα παρακάτω θέματα:
1. Μεταφορά στερεών Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) προς ανακύκλωση.
2. Συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΕΕΑΑ) για την αποκομιδή γυαλιού ανακύκλωσης του Δήμου Βύρωνα.
3. Συνεργασία με την Εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων & υποδημάτων RECYCOM για την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ρούχων του Δήμου Βύρωνα.
Καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίσουν την υπογραφή συμβάσεων με τρεις ιδιωτικές εταιρείες. Χωρίς καμία συζήτηση με το σωματείο των εργαζομένων, ξαφνικά εισηγείται την εισβολή ιδιωτικών εταιρειών. Είναι η ίδια δημοτική αρχή που όπως έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι πρόσφατα ανέθεσε τον ηλεκτροφωτισμό σε εργολάβο, έχει αναθέσει σε εταιρεία την απομάκρυνση των εγκατελημμενων αυτοκινήτων, τις ηλεκτρικές συσκευές. Είναι η δημοτική αρχή που από την αρχή που ανελαβε-2015- ήθελε να φέρει την ιδιωτική εταιρεία στην ανακύκλωση. Η δημοτική αρχή, ακολουθεί την γνωστή πολιτική τακτική και πρακτική, πρώτα απαξιώνω μια υπηρεσία από προσωπικό, μηχανήματα και στη συνέχεια υπογράφω σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία. Δήθεν για το καλό των δημοτών.
Αυτή η πολιτική τακτική που φέρνει τις ιδιωτικές εταιρείες στο Δήμο Βύρωνα δεν πρέπει να περάσει. Γιατί θα έχει ολέθριες συνέπειες στο παρόν και το μέλλον για τους δημότες και για τους εργαζόμενους.
Οι ιδιώτες ΔΕΝ ενδιαφέρονται να εισβάλουν στο Δήμο, για το καλό της πόλης και των κατοίκων της. Ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους.
Αν ο Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατωπόδης αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως δήμαρχος μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του- Θα δούμε αν βρεθούν και άλλοι;- να κάνουν τον ΜΑΝΑΤΖΕΡ και τον ΝΤΙΛΕΡ πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση, είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιος φορέας, ικανός να παρέχει υπηρεσίες στους κατοίκους που πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη. Έχουν ευθύνη για την πολιτική που ακολουθούν. Οφείλουν να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον με τον καλύτερο τρόπο, να οργανώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου, να διεκδικούν μόνιμο προσωπικό, να προστατεύουν το περιβάλλον και όχι να στρώνουν το δρόμο ώστε να υπογραφούν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, δήθεν πως δεν γίνεται αλλιώς.
Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να σταθούν εμπόδιο στην είσοδο των εταιρειών στο Δήμο. Να μην βρεθεί κανένας δημοτικός σύμβουλος που θα ψηφίσει αυτές τις εισηγήσεις για την εισβολή των ιδιωτικών εταιρειών στο Δήμο. Καλούμε το λαό της πόλης να υπερασπιστεί το συμφέρον του και να μην εισβάλουν οι εταιρείες στο Δήμο Βύρωνα. .
Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αποσυρθούν οι εισηγήσεις αυτές που φέρνουν τις ιδιωτικές εταιρείες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα.
Ο Δήμος να λειτούργει προς όφελος των κατοίκων του και ΌΧΙ για τα συμφέροντα των εταιρειών.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Οι εργαζόμενοι προχωράμε σε κινητοποιήσεις απαιτώντας να αποσυρθούν από το από το Δημοτικό Συμβούλιο των τριών αυτών εισηγήσεων, για τις συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες.
  • Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Νοεμβρίου ΑΠΟΧΗ από την εργασία στην υπηρεσία καθαριότητας.
  • Δευτέρα 11 Νοεμβρίου συγκέντρωση το πρωί στο αμαξοστάσιο και στις 8.30 π.μ στο Δημαρχείο.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί έτσι ώστε να μην περάσει η εισβολή των ιδιωτικών εταιρειών στο Δήμο Βύρωνα.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();