πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Νέος κύκλος κινητικότητας: Πότε θα ανακοινωθούν οι θέσεις - Πότε θα υποβάλλουν αιτήσεις οι υπάλληλοι

Μεγάλη ποικιλία επιλογών θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον μέσω του ενιαίου συστήματος κινητικότητας, καθώς στο νέο κύκλο, που πρόκειται να ανοίξει προσεχώς, ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων από πλευράς φορέων ξεπερνά τις 8.000.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι προσφερόμενες θέσεις είναι 8.005 και εξ αυτών, οι 7.350 ζητούνται να καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι 655 μέσω αποσπάσεων. Το μόνο που απομένει είναι η έγκριση των αιτημάτων των δημόσιων φορέων από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συνεδρίαση της Επιτροπής στην οποία θα κριθεί οριστικά ποιες από τις 8.005 συνοδεύονται από τεκμηριωμένα αιτήματα και θα προσφερθούν στους ενδιαφερόμενους δημοσίους υπαλλήλους, αναμένεται περίπου στις 20 Νοεμβρίου. Οι μέχρι στιγμής καθυστερήσεις αποδίδονται σε μια εκκρεμότητα που αναμενόταν να λύσει το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο σχετικά με την σύνθεση της Επιτροπής. Αυτό που απομένει είναι να δημοσιευθούν σε ΦΕΚ τα ονόματα που θα στελεχώνουν την Επιτροπή και αυτή να κληθεί σε συνεδρίαση.

Πιθανόν ο όγκος των αιτημάτων να οδηγήσει και σε σύγκλιση νέας συνεδρίασης, πάντως πηγές του υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαιώνουν ότι στόχος είναι εντός του Νοεμβρίου και όχι πιο μετά να είναι στην γνώση των υπαλλήλων οι προς κάλυψη θέσεις

Όπως προβλέπει ο νόμος, από την στιγμή που θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα, θα ξεκινήσει και η περίοδος υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων. Σύμφωνα με το νόμο, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν περιθώριο 15 ημερών από την στιγμή της δημοσίευσης των θέσεων προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι η περίοδος υποβολής αιτήσεων να συμπέσει με το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι εάν εγκριθούν στο σύνολό τους οι 8.005 προς κάλυψη θέσεις, τότε θα μιλάμε για την μεγαλύτερη από πλευράς φορέων συμμετοχή σε έναν κύκλο κινητικότητας. Και προφανώς, θα συγκεντρώσουν μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς δημοσίων υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος κύκλος (β’ 2018) που ήταν και ο μέχρι στιγμής μαζικότερος, προσέφερε 5.440 θέσεις προς κάλυψη.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();