πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Εφετειακή δικαίωση εργαζομένων Δήμου για 13ο, 14ο μισθό

Μία σημαντική, εφετειακή - τελεσίδικη - δικαστική απόφαση καταβολής κομμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας σε εργαζομένους ΝΠΔΔ Δήμου, σε πλήρη αντίθεση με τη σχετική απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας του Καλοκαιριού, δημοσιεύει αποκλειστικά το epoli.gr.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει, σήμερα, το epoli.gr την 3η Δεκεμβρίου 2019, δημοσιεύτηκε απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής - δίκασε ως Εφετείο - η οποία απορρίπτει έφεση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου τού Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, κατά πρωτόδικης απόφασης τού Ειρηνοδικείου Αρναίας, το οποίο αποφάσισε την καταβολή τού ποσού των 2.250 €, σε έκαστο εκ των 27 εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου του ΝΠΔΔ του Δήμου, που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας, κομμένα λόγω μνημονιακής δέσμευσης, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας, ποσό που αντιστοιχεί στα έτη 2015, 2016 και μέρος του 2017.
Για τη σημαντική αυτή δικαστική απόφαση, ο δικηγόρος των εργαζομένων κ. Τσιώλης Γιώργος, δήλωσε στο epoli.gr:
«Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής το οποίο δίκασε ως Εφετείο, μία έφεση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, κατά αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Αρναίας Χαλκιδικής.
Η σπουδαιότητα αυτής της αποφάσεως του Εφετείου έγκειται στο γεγονός ότι, δημοσιεύτηκε μετά τη γνωστή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία έκρινε συνταγματική την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας, στους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Η απόφαση είναι αντίθετη της αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και από τις λίγες εφετειακές αποφάσεις, από το Καλοκαίρι και μετά.
Τελικά, η αντίθεση αυτή των αποφάσεων μεταξύ του ΣτΕ και των πολιτικών Δικαστηρίων - όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση - μπορεί να λυθεί μόνο αν επιληφθεί ο Άρειος Πάγος, που είναι αρμόδιος για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();