πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Κινητικότητα: «Φρένο» στους υπαλλήλους με αλλαγή του ποσοστού κάλυψης θέσεων

Χαρακτηριστικά «φρένου» στην συμμετοχή υπαλλήλων στο ενιαίο σύστημα κινητικότητας έχει πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών. Ειδικότερα, αυστηροποιείται το ποσοστό θέσεων που πρέπει να έχει στελεχωμένο με προσωπικό ένας φορέας (προέλευσης) προκειμένου να έχει δυνατότητα υπάλληλός του να μετακινηθεί προς άλλο φορέα. Θα πρέπει, σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις, να είναι καλυμμένο με προσωπικό τουλάχιστον το 65% του συνόλου των οργανικών θέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι ο ισχύων νόμος απαιτεί ποσοστό κάλυψης θέσεων 50%, με εξαίρεση τους δήμους με πληθυσμό κάτω των 90.000 κατοίκων, για τους οποίους ισχύει ήδη το 65%.

Η αύξηση του ποσοστού ναι μεν μεριμνά να μην αφεθεί υποστελεχωμένος ένας φορέας στο ενδεχόμενο μαζικών αιτημάτων «φυγής» υπαλλήλων του, αλλά εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και ως εμπόδιο για υπαλλήλους που θέλουν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον.

Δείτε τις διατάξεις (άρθρο 2, παράγραφος 4) :'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();