πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Και συμπιεστές απορριμμάτων στη Ναυτική Βάση!

Συνεχίζεται το κρυφτό της διοίκησης!

Αυτή η φωτογραφία είναι σημερινή. (10 Δεκεμβρίου 2019). Τραβήχτηκε στον γνωστό πολύπαθο χώρο της Ναυτικής Βάσης. Βλέπουμε δυο μεγάλα μηχανήματα αγνώστου ταυτότητας (!), τα οποία, υποθέτουμε, (πληροφόρηση δεν υπάρχει), ότι πρόκειται για συμπιεστές ανακυκλώσιμων υλικών. Το γεγονός συνάδει και με την κατά σειρά παράταξη μαύρων πλαστικών σακουλών με ανακυκλώσιμα σκουπίδια στον ίδιο χώρο.
Πού βρέθηκαν αυτά τα μηχανήματα στη Ναυτική Βάση; (Σκεπασμένα με πράσινο ύφασμα για να μην φαίνονται από την πλευρά του πάρκου;) Με ποια μορφή τα απέκτησε ο Δήμος; Για ποιο σκοπό; Έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό στη χρήση τους; Τρώμε πρόστιμα και επεκτεινόμαστε;

Μια λογική απάντηση θα ήταν ότι η δημοτική αρχή προχωρά κάποιον σχεδιασμό που δεν μας έχει ανακοινώσει στον τομέα της ανακύκλωσης.

Αν αυτό συμβαίνει, υπό άλλες συνθήκες, θα το θεωρούσαμε θετικό και αναγκαίο και θα το υποστηρίζαμε! Ναι, συμφωνούμε να προχωρήσει η επεξεργασία των απορριμμάτων μας, εντός του Δήμου.

Όμως αυτό πρέπει να γίνει σωστά και οργανωμένα, σ’ έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, που να πληροί τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας και για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον. Και να μην γίνεται «στο πόδι», πέρα από προδιαγραφές και την κοινή λογική.

Και προφανώς ο χώρος αυτός ΔΕΝ μπορεί να είναι το χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου πάρκο της Ναυτικής Βάσης! Επιτέλους, να συνεννοηθούμε, "χώρος πρασίνου" είναι αυτό που λέει το όνομά του, όχι μια έκταση διαθέσιμη να μεταφέρουμε λειτουργίες που δεν καταφέραμε να εγκαταστήσουμε αλλού.

Κατά τα άλλα, υποτίθεται εκκρεμεί συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα...

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();