πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Δημόσιο: «Φόβητρο» για «μπλόκο» στις προσλήψεις η κινητικότητα στους υπαλλήλους

Την ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις στη Δημόσια Διοίκηση, και ιδιαίτερα σε κρίσιμες για την κοινωνία υπηρεσίες, επιθυμούν να υπογραμμίσουν σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο με επιστολή τους έχουν καλέσει για συνάντηση. Ένα από τα ζητήματα πάνω στο οποίο θέλουν διευκρινίσεις αλλά και δεσμεύσεις από τον υπουργό, συνδέεται με την εφαρμογή του ενιαίου συστήματος κινητικότητας.
Με τις αλλαγές στην κινητικότητα να διαμορφώνουν νέα δεδομένα στον προγραμματισμό προσλήψεων -άλλωστε το αρμόδιο για το Δημόσιο υπουργείο έχει αποσαφηνίσει ότι σχετικά με τη στελέχωση των υπηρεσιών θα κινηθεί στο δόγμα «πρώτα κινητικότητα και μετά προσλήψεις»-, στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αναπαράγεται εκ νέου μια συζήτηση που εμφανίζει ως πρόβλημα όχι την έλλειψη προσωπικού, αλλά την ανισοκατανομή του – κάτι που «είναι ψευδές», τονίζουν συνδικαλιστικά στελέχη θυμίζοντας ότι το 2014 συρρικνώθηκαν κατά 40% οι θέσεις εργασίας στα οργανογράμματα των δημόσιων φορέων.

Οι ανησυχίες των δημοσίων υπαλλήλων εστιάζουν στο ενδεχόμενο να μπει «μπλόκο» σε νέες προσλήψεις, με πρόσχημα την ανισοκατανομή του υπαλληλικού προσωπικού και αναπόφευκτο αποτέλεσμα την περαιτέρω υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();