πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Δ. Χαλανδρίου: Ενημερωτικές δράσεις στα αστυνομικά τμήματα από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών

Σειρά δράσεων για την ενημέρωση των αστυνομικών οργάνων σχετικά με θέματα ενδοοικογενειακής βίας έχει προγραμματίσει για το 2020 το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές συναντήσεις με αξιωματικούς σε αστυνομικά τμήματα της Βορειοανατολικής Αττικής, αναφορικά με το νομικό πλαίσιο και τη διαχείριση των περιστατικών έμφυλης βίας.
Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2020 στο αστυνομικό τμήμα Μαραθώνος και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις το επόμενο διάστημα στα Α.Τ. Αμαρουσίου, Παιανίας, Διονύσου και αλλού στη ΒΑ Αττική.

Σημειώνεται ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου (ΣΚΓ) αποτελεί μέρος του εθνικού δικτύου για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και των διακρίσεων κατά των γυναικών και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης (κοινωνική, ψυχολογική, νομική, επαγγελματική) σε γυναίκες-θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων. Παράλληλα, πραγματοποιεί συχνά δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();