πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Συνιστάται αναμονή των Δήμων για τα τετραγωνικά

Υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα στο θέμα της τακτοποίησης των τετραγωνικών από τους δημότες και γι αυτό αναμένεται ερμηνευτική εγκύκλιος από το Υπουργείο αλλά και πιθανές διορθώσεις σε τροπολογία.
Ομως όπως ειπώθηκε υπάρχουν και ζητήματα διασύνδεσης και διαχείρισης στοιχείων από τους δήμους, ανάλογα με τις εταιρείες που τους υποστηρίζουν.
Οπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, συζητήθηκε με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η δημιουργία μιας πλατφόρμας από πλευράς ΚΕΔΕ προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών που αλλιώς θα πρέπει να υποχρεωθούν να μεταβούν στα δημαρχεία με δεκάδες φωτοτυπίες.
Ετοιμάζεται ήδη από την ΚΕΔΕ η πλατφόρμα που θα ανοίξει για τους δήμους όταν διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να μπαίνει ο δημότης μέσω του TAXIS και με το ΑΦΜ να του εμφανίζεται το Ε9 και να κάνει τις διορθώσεις.
Ο κ. Παπαστεργίου συνιστά να περιμένουν οι δήμοι λίγο ακόμη προτού προβούν σε ανακοινώσεις προς τους δημότες.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι δήμοι έχουν συνδεθεί πια με το Ε9 του TAXIS.
Ο κ. Παπαστεργίου ανάφερε ότι ετοιμάζεται ημερίδα ενημέρωσης προς το τέλος του Φεβρουαρίου, για τους αιρετούς και τις υπηρεσίες για όλες τις δυνατότητες που δίνονται σήμερα με την διαλειτουργικότητα των δήμων μέσω των υπουργείων.

Οπως εξήγησε ο κ. Γιάννης Τσιάμης τ. Δήμρχος Ωρωπού, που είναι και υπεύθυνος Ψηφιακής Διακυβέρνησης από πλευράς της ΚΕΔΕ, για κάθε υπηρεσία που υπάρχει στην κόμβο GovHub με τελευταία το Ε9, έχουν αποσταλεί και στους 332 δηλωμένους υπεύθυνους των υπηρεσιών των δήμων, με έτοιμα υποδείγματα από την ΠΕΤΑ, για τι πρέπει να δηλώσει και να υπογράψει και να στείλει σε mail ο καθένας, σε συγκεκριμένη διεύθυνση στη ΑΑΔΕ και με κοινοποίηση στην ΚΕΔΕ προκειμένου να συνδεθεί με τον κόμβο.
Οπως επεσήμανε ο κ. Τσιάμης και λόγω της αλλαγής των δημοτικών αρχών, υπάρχει πολύ μικρή ανταπόκριση μέχρι σήμερα και έτσι αποφασίστηκε να γίνει μια επικαιροποίηση. Και με το Ε9 όπως αποδείχθηκε, υπάρχει πρόβλημα συλλογής στοιχείων.
Ο κ. Τσιάμης διευκρίνισε ότι για οποιοδήποτε στοιχείο Ε9, φόρος παρεπιδημούντων, είτε μητρώο, ο κόμβος συνδέεται με το δήμο μέχρι την υποδοχή (την πόρτα του όπως είπε χαρακτηριστικά). Το σύστημα του GovHub δεν μπαίνει μέσα στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του κάθε Δήμου.
Από τις 6-7 εταιρείες που παρέχουν πληροφοριακά συστήματα, οι μισές έχουν την δυνατότητα να τα βάλουν μαζικά στο πληροφοριακό σύστημα και να βγάλουν και ταυτότητα πληρωμής.
Οταν η εταιρεία δηλώνει ότι δεν μπορεί, δεν είναι θέμα του EPI ή του server που έχει το κεντρικό σύστημα, αλλά εσωτερικό, δυνατοτήτων του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του συγκεκριμένου δήμου. Οι εταιρείες θα πρέπει να φτιάξουν την γέφυρα για να τα υποστηρίζουν μέσα στο δήμο.
Ο κ. Τσιάμης ζήτησε επιτακτικά να μπει ως τακτικό θέμα στην ημερήσια διάταξη στο επόμενο ΔΣ για να γίνει πλήρης ενημέρωσης.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();