πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ελεγκτικό Συνέδριο: Απόφαση για καταβολή επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας (έγγραφο)

To Ελεγκτικό Συνέδριο συνήλκε ώστε να αποφασίσει για το αν πρέπει να θεωρηθούν χρηματικά εντάλματα πληρωμής Δήμου που αφορούν στην καταβολή ποσών ως αναδρομικά, επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε φερόμενους ως δικαιούχους δημοτικούς υπαλλήλους.
Ο αναπληρωτής Επίτροπος αρνήθηκε τη θεώρηση με την αιτιολογία ότι οι ανωτέρω υπάλληλοι του Δήμου δεν απασχολούνται κατά πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην κατασκευή και συντήρηση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 98 του ν. 4483/2017, πέρα του ότι οι εν λόγω εργασίες ανήκουν στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Ο Δήμος, αφού αντικατέστησε τα ανωτέρω χρηματικά εντάλματα με τα ισόποσα Α 794 και Α 793, οικονομικού έτους 2018, τα επανυπέβαλε προς θεώρηση με το 73699/6.9.2018 έγγραφο της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, υποστηρίζοντας τη νομιμότητα της εντελλόμενης με αυτά δαπάνης. Ο Αναπληρωτής Επίτροπος, όμως, ενέμεινε στην άρνησή του να τα θεωρήσει, με συνέπεια να ανακύψει διαφωνία.

Δείτε όλο το ιστορικό της απόφασης παρακάτω:


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();