πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Δημόσιο: Στον «πάγο» κρίσεις Διευθυντών σε Υπουργεία

Στάσιμες έχουν μείνει διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων σε διευθύνσεις υπουργείων, παρότι οι κρίσεις υποψηφίων για την πλήρωση των θέσεων έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί προ μηνών. Στην aftodioikisi.gr έχουν φτάσει διαμαρτυρίες ενδιαφερομένων υπαλλήλων, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Στην συνάντηση τέθηκε το θέμα των διαδικασιών επιλογής προϊσταμένων και ο υπουργός απάντησε στην ΑΔΕΔΥ ότι έχουν συγκροτηθεί «όλα τα συμβούλια επιλογής» και ότι οι κρίσεις προχωρούν κανονικά. Ωστόσο, το «όλα» αμφισβητείται ευθέως από στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με καταγγελίες στην ιστοσελίδα μας, υπάρχουν υπουργεία όπου δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων και δεν προχωρά καμία διαδικασία κρίσεων. Αυτό το «πάγωμα» των διαδικασιών χαρακτηρίζεται «παράνομο» από αναγνώστες μας, καθώς επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολύμηνες κωλυσιεργίες στην συγκρότηση των οργάνων, θυμίζοντας παράλληλα ότι το περασμένο καλοκαίρι, άμεσα μετά την αλλαγή κυβέρνησης και το νόμο περί «Επιτελικού Κράτους», ορίστηκε ότι τα εν λόγω συλλογικά όργανα θα πρέπει να έχουν συγκροτηθεί το αργότερο εντός ένα μήνα από την ψήφιση του νόμου, κάτι που έγινε τον Αύγουστο.

Το αποτέλεσμα είναι να εκκρεμούν παλαιότερες προκηρύξεις για τις θέσεις, αλλά καθήκοντα ευθύνης να ασκούν όσοι είχαν επιλεγεί στο παρελθόν με την διαδικασία των «απευθείας αναθέσεων», δηλαδή με υπουργικές αποφάσεις – χωρίς όμως τα εν λόγω στελέχη να έχουν κριθεί.

Οι διαμαρτυρίες που έχουν φτάσει στην aftodioikisi.gr αφορούν πρώτα και κύρια το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και το υπουργείο Οικονομικών, ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αντίστοιχη εικόνα εντοπίζεται και σε ένα πλήθος άλλων υπουργείων.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();