πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ένα βήμα πριν από τις… μπουλντόζες το νέο δημαρχείο

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση ανέγερσης του νέου δημαρχιακού μεγάρου Χαλανδρίου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Σίμος Ρούσσος, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αμαρυσίας, το πράσινο φως του δικαστηρίου -ύστερα από τον επτάμηνο έλεγχο- ανοίγει τον δρόμο ώστε να μπουν πολύ σύντομα οι πρώτες… μπουλντόζες για το έργο του καινούργιου κτιρίου επί των οδών 25ης Μαρτίου και Βασιλέως Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης.

O δήμαρχος Σίμος Ρούσσος
Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, κάτι που αναμένεται τον Φεβρουάριο και εκτός απροόπτου, μέσα στην άνοιξη, θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες κατασκευής. Εφόσον ακολουθηθεί κανονικά η χρηματοδότηση των 20,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (από το οποίο κατά 100% θα καλυφθεί το έργο, με βάση τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομίας το 2018), ο χρόνος ολοκλήρωσης του νέου δημαρχιακού μεγάρου προβλέπεται σε 36 μήνες.
Η ανέγερση του κτιρίου θεωρείται για τον Δήμο Χαλανδρίου διαχρονική ανάγκη, καθώς οι δημοτικές υπηρεσίες στεγάζονται ακόμη σε ξεχωριστά μισθωμένα κτίρια της πόλης, που υπολογίζεται ότι επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό περισσότερο από 320.000 ευρώ τον χρόνο. Παράλληλα, οι δυσκολίες στην επικοινωνία και τη συνεργασία του υπηρεσιακού μηχανισμού, προκαλούν, όπως έχει επισημάνει η διοίκηση του Δήμου, δυσχέρειες σε διεκπεραίωση θεμάτων και την αδυναμία τήρησης των μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους σε κάποιες περιπτώσεις κτιρίων.
Ψηφιακή απεικόνιση του νέου κτιρίου
Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή, το νέο δημαρχείο, περίπου 3.000 τ.μ., εκτός από τις ενοποιημένες υπηρεσίες, θα περιλαμβάνει αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, θέατρο 246 ατόμων και καφέ – αναψυκτήριο. Μια αίθουσα συγκεντρώσεων, με τους χώρους εκθέσεων στο πατάρι της, προβλέπεται να καλύψει ανάγκες πολιτιστικών και ενημερωτικών δραστηριοτήτων του προαστίου (διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις, μικρά θεατρικά κλπ). Επιπροσθέτως οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων πάνω από 5.000 τ.μ. εκτιμάται ότι καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες των εργαζόμενων και επισκεπτών του δημαρχείου, ενώ θα συμβάλουν ώστε να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η περιοχή της κεντρικής πλατείας του Χαλανδρίου.
«Το δημοτικό κατάστημα, απόρροια Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που έγινε το 1999, επί δημαρχίας Κώστα Παττακού με την επικαιροποίηση της μελέτης του τα έτη 2017-2018, θα αποτελέσει τοπόσημο για το κεντρικό Χαλάνδρι, ένα κτίριο πλήρως αρχιτεκτονημένο, που θα αναβαθμίσει την περιοχή και που θα εξασφαλίσει βιωσιμότητα και ελκυστικότητα στην πόλη», είχε υπογραμμίσει ο Σίμος Ρούσσος.
Αλέξανδρος Καζαντζίδης
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();