πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Aνακοίνωση του Δ.Σ του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος για τη δολοφονία του Προϊστάμενου Ύδρευσης Διονύσου

Οργή, αγανάκτηση, αποτροπιασμό και θλίψη προκάλεσε στους εργαζόμενους η χθεσινή είδηση για τη στυγνή και στυγερή δολοφονία του Συναδέλφου Παναγιώτη Αγγελίδη, Προϊστάμενο στην Υπηρεσίας Ύδρευσης στο Δήμο Διονύσου.

Ο δολοφόνος «πιστολέρο» Δημότης, εισέβαλε εχθές το πρωί στο γραφείο Ύδρευσης στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου και χωρίς δεύτερη σκέψη εκτέλεσε εν ψυχρό με τρεις (3) σφαίρες τον άτυχο Συνάδελφο. Αναιτιολόγητα, απρόκλητα, προμελετημένα και με απόλυτη ψυχραιμία, ο στυγερός δολοφόνος αφαίρεσε τη ζωή του Συναδέλφου την ώρα της εργασίας του, δίπλα σε εργαζόμενους και επισκέπτες άλλων Υπηρεσιών, για εντελώς ασήμαντη αφορμή.
          Σοκάρει η σκέψη ότι, τέτοια τραγικά συμβάντα μπορεί να λάβουν χώρα σε οποιαδήποτε Δημοτική Υπηρεσία, ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε οποιονδήποτε εργαζόμενο στη Τοπική Αυτοδιοίκηση που «μάχεται» καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, με σοβαρή έλλειψη προσωπικού και μέσων, προσπαθώντας απλά να προσφέρει τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες στους Πολίτες, αντιμετωπίζοντας καθημερινά εκατοντάδες περιπτώσεις εξαγριωμένων Πολιτών που βρίσκουν ως «εξιλαστήριο θύμα» τον εργαζόμενο που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του καθήκοντος, τον Δημοτικό Υπάλληλο.
          Τραγική ειρωνεία είναι ότι, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που μπορεί να θέσουν «εκτός εαυτού» ένα Πολίτη, ευθύνονται άλλοι και όχι ο εργαζόμενος!
Ευθύνονται αρχικά οι Πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία δέκα (10) χρόνια στη Χώρα μας οι οποίες έχουν οδηγήσει τους Πολίτες στην εξαθλίωση ρίχνοντας όλο το βάρος της δήθεν οικονομικής κρίσης, στις πλάτες τους. Ευθύνονται επίσης οι Πολιτικές που εφαρμόζουν οι Δημοτικοί «Άρχοντες» και οι Διοικήσεις τους, ανίκανες να οχυρώσουν, να οργανώσουν και να ενισχύσουν τις Δημοτικές Υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους ενώ παράλληλα πετάνε το «μπαλάκι» της δικής τους ανικανότητας και των δικών τους αποτυχιών στους εργαζόμενους γιατί έτσι προτάσσει η ρουσφετολογική και πελατειακή τακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία αυτών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δολοφονημένου συναδέλφου Παναγιώτη Αγγελίδη.
          Επιβάλλεται άμεσα, ο Υπουργός Εσωτερικών, η Κ.Ε.Δ.Ε. και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση οριστικών λύσεων που θα προστατέψουν τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας τους σε καθημερινή βάση. Η Ομοσπονδία μας, έχει καταγράψει και έχει καταγγείλει επανειλημμένα τα κενά και τις ελλείψεις στις Δημοτικές Υπηρεσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
          Δυστυχώς μέχρι τώρα, Κυβέρνηση και Δήμαρχοι ενδιαφέρονται μόνο για τον τρόπο που μπορούν να τις ξεπουλήσουν στο Ιδιωτικό κεφάλαιο!
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Κρέτσης                                                                  Πέτρος Σταρράς
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();