πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Καταγγελία: “Υπέρ της ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών ο Δήμαρχος Πόρου”

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου του, φέρεται ότι τάσσεται ο Δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Παναττικό Σωματείο ΟΤΑ «ΗΡΑΚΛΗΣ», σε συνέχεια συνάντησης των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, αφορμή της συνάντησης ήταν η από έτη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας.
Το Σωματείο ζήτησε από τον Δήμαρχο τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στον Δήμο Πόρου, διατήρηση που αποτελεί θεμελιώδη αρχή του «ΗΡΑΚΛΗΣ».

H ανακοίνωση του Σωματείου

«Έπειτα από διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το προεδρείο του σωματείου μας στον δήμο Πόρου, καθώς και τις συναντήσεις που έγιναν με το δήμαρχο, τους εργαζόμενους και την αντιπολίτευση του τόπου, διαπιστώθηκαν πολλές καταστάσεις που δημιουργούν προβληματισμό.

Διαπιστώσαμε ότι ήδη η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει εκχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία. Στην ερώτηση μας προς τον δήμαρχο του νησιού κο Δημητριάδη για τον λόγο που έχει συμβεί αυτό, η απάντηση ήταν η έλλειψη προσωπικού (απορίας άξιο αφού δεν έχουν γίνει κινήσεις φυσικά για καμία πρόσληψη και ο συγκεκριμένος δήμος δεν κατέθεσε καμία θέση μέσω της προκήρυξης 3κ) και ο δήμαρχος δήλωσε ότι είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης όχι μόνο της καθαριότητας άλλα και σε ευρύτερο βαθμό θεωρώντας πως το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργεί καλύτερα από τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, επιρρίπτοντας και ευθύνες στους εργαζόμενους για αυτή την κατάσταση. Επίσης μας προκάλεσε έκπληξη η στάση του τοπικού σωματείου που ένα τόσο σοβαρό θέμα κρύφτηκε εντός των συνόρων του νησιού χωρίς να πάρει καμία διάσταση.

Το σωματείο μας ξεκαθάρισε τη θέση του ότι είναι απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις, ότι η θέση μας είναι πάντα υπέρ του Δημοσίου χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών στους ΟΤΑ ,και απαίτησε από τον δήμαρχο να ξεκινήσει τις οποίες διαδικασίες απαιτούνται έτσι ώστε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να επιστρέψει η αποκομιδή στον δήμο (κάτι το οποίο φυσικά δεν τον βρήκε σύμφωνο).

Θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και θα προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε κινήσεις χρειαστεί ώστε να μην φύγει καμία άλλη υπηρεσία από τον δημόσιο χαρακτήρα καθώς και θα δώσουμε την μάχη μέχρι να επιστρέψει η αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο.

Το μοντέλο της απαξίωσης της υπηρεσίας ώστε να εκχωρηθεί σε ιδιώτη έτσι ώστε να φαίνεται μονόδρομος δεν μας ξεγελά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν θέση σε τέτοιες καταστάσεις διότι η φωτιά δεν αργεί να φτάσει στο σπίτι του καθενός από εμάς.»

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();