πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Μήνυση δημοτικού υπαλλήλου κατά Αντιδημάρχου για βίαιη συμπεριφορά - Καταγγελία

Σε μήνυση κατά Αντιδημάρχου του Δήμου Παύλου Μελά "προχώρησε" εργαζόμενη, ισχυριζόμενη βίαιη συμπεριφορά του, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Παύλου Μελά.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως, συνεπεία του καταγγελλόμενου γεγονότος, η εν λόγω υπάλληλος διεκομίστηκε σε νοσοκομεία και της δόθηκε αναρρωτική άδεια και φαρμακευτική αγωγή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η αυταρχικότητα της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά συνεχίζεται. Μετά τις μετακινήσεις μελών του ΔΣ και ενεργών συνδικαλιστών, την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς από την Αντιδήμαρχο κ. Αμανατίδου και τις συχνές πιέσεις σε υπαλλήλους και Προϊσταμένους για υπηρεσιακά θέματα, προχώρησε και άλλο στον αυταρχικό της κατήφορο.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Πρασίνου-Αθλητισμού-Δράσεων Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας(!!!) κ. Λαζαρίδης προσπάθησε με τραμπουκισμό να επιβάλλει τους δικούς του όρους στο σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού που συντάσσεται από την υπηρεσία για τα ανακυκλώσιμα υλικά στην προισταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας, την συνάδελφο κ.Δημητριάδου. (Γιατί άραγε;)

Στην προσπάθεια της συναδέλφου να του εξηγήσει σχετικά με αυτά που ορίζει ο νόμος και να είναι συνεπής, είχε άσχημη αντιμετώπιση με φασιστικό τρόπο και φωνές ασκώντας την ψυχολογική βία που θυμίζει άλλες εποχές!

Όταν η συνάδελφος θέλησε να ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος υψώνοντας την φωνή του, ξέσπασε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο χτυπώντας το μπροστά της με νεύρα. Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του Αντιδημάρχου η συνάδελφος ένοιωσε έντονη δυσφορία και αφού ζήτησε άδεια από τον Γ. Γραμματέα έφυγε από την δουλειά προκειμένου να επισκεφτεί νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί την έστειλαν στο Ψ.Ν.Θ όπου της έδωσαν αναρρωτική άδεια και φαρμακευτική αγωγή.

Η συνάδελφος, με την συμπαράσταση του Σωματείου μας και παρουσία του Προέδρου, υπέβαλλε μήνυση κατά του Αντιδημάρχου κ. Λαζαρίδη και πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Είχαμε όμως και άλλες εκρήξεις του κ.Λαζαρίδη: πριν λίγες μέρες σε μία διαφωνία του με συνάδελφο στο εποπτείο της Σταυρούπολης έσπασε με γροθιά το τζάμι ενός γραφείου. Στην συνέχεια όταν άλλος συνάδελφος του ζήτησε το αρχείο της Ανακύκλωσης το θεώρησε ΄΄προσβολή΄΄ και εκνευρισμένος έσπασε το υπηρεσιακό τηλέφωνο του γραφείου του.

Δυστυχώς η νοοτροπία και συμπεριφορά μελών της Διοίκησης του Δήμου μας υμίζει άλλες εποχές. Η λογική του ΄΄αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν΄΄ παραπέμπει στην εποχή της χούντας. Η φασιστική νοοτροπία της Διοίκησης και το bullying που ασκείται στους εργαζόμενους ΔΕΝ έχουν θέση σ' ένα Δήμο με δημοκρατική παράδοση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας

Καταδικάζει την αυταρχική και τρομοκρατική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου κ. Λαζαρίδη.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει την λεκτική βία και την τρομοκρατία που ασκείται στον Δήμο μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις των αιρετών και να ενημερώνουν-καταγγέλλουν άμεσα τα γεγονότα στο σωματείο τους.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ

ο αυταρχισμός, το bullying , η υποταγή

Το Δ.Σ.»

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();