πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΥΠΕΣ: Κατέθεσε νυχτερινή τροπολογία 42 σελίδων-Αλλαγές για κινητικότητα, αιρετούς & νέες προσλήψεις (έγγραφο)

Τροπολογία 42 σελίδων (!) με την οποία ρυθμίζονται σειρά θεμάτων κατέθεσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Μεταξύ άλλων: 

-Προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις για αιρετούς που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των εποπτικών αρχών σε θέματα όπως το τεχνικό πρόγραμμα, τα δημοτικά τέλη κλπ
-Δίνεται η δυνατότητα υπογραφής μνημονίων μεταξύ των ελληνικών και ΟΤΑ του εξωτερικού, όπως στον τομέα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.
-Αυξάνονται οι ημέρες αδείας των αιρετών που είναι και δημόσιοι υπάλληλοι.
-Αναστέλλεται η διαδικασία κινητικότητας στους εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς, καθώς και  στα νοσοκομεία, λόγω κορωνοϊου.


-Δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης Ειδικής Διαδημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας (ΕΔιΤΥ) ανά γεωγραφική περιφέρεια.
-Ιδρύεται εταιρεία ΟΤΑ με την επωνυμία: «Εθνικός Κήπος -Μητροπολιτικό Πράσινο ΑΕ» για τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου και του Λόφου του Φιλοπάππου. Στην εταιρεία προβλέπεται και πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. 
-Επαναπροκυρήσσονται από τις Περιφέρειες θέσεις λαϊκών αγορών.
 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();