πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Προτάθηκε, αλλά δεν προβλέπεται η τηλεδιάσκεψη για τα Δημοτικά Συμβούλια λόγω κορονοϊού

Ισχυρή σύσταση για τις συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων όπως τα δημοτικά συμβούλια όπου πρέπει να εξετάζεται το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης και να τηρούνται αυστηρά οι συνθήκες υγιεινής εισηγήθηκε η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο κ. Τσιόρδας βέβαια αγνοεί ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο παρά μόνο για τους νησιωτικούς Δήμους και τις νησιωτικές Περιφέρειες σύμφωνα με με τα άρθρο 67 και 167 όπως τροποποιήθηκαν με τον νόμο 4635/2019.
Επιπρόσθετα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε την πλήρη απαγόρευση καλλιτεχνικών και αθλητικών εκδηλώσεων άνω των 1.000 ατόμων και του ημιμαραθώνιου της Αθήνας όπως και τις επισκέψεις στα ΚΗΦΗ και σε μονάδες νοσηλειας.
Ο κ. Τσιόδρας έδωσε έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και μίλησε ουσιαστικά για ανθρώπους άνω των 70 ετών, με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και όσους υποφέρουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, τόνισε σε αυστηρό ύφος, ότι είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν χωράει ανευθυνότητα, και ζήτησε όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους και υπευθυνότητα από όλους για τον περιορισμό της διασποράς, η οποία θα πλήξει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες.
Από τις ευπαθείς ομάδες ο υπουργός Υγείας ζήτησε να μένουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.
Τέλος, ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε επίσης, ότι η επιτροπή εισηγήθηκε νέα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας στην κοινότητα.
Τα νέα μέτρα επιβάλονται λογω του ότι παρουσιάστηκαν 11 νέα κρούσματα, με συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 84.
Πρόκειται για 81 Έλληνες και 3 ξένους υπηκόους. Τα 56 κρούσματα σχετίζονται με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν ταξιδιώτες και άλλοι 9 επαφές των ταξιδιωτών αυτών.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 27 άτομα νοσηλεύονται, ένας εκ των οποίων με σοβαρή πνευμονία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Σε απομόνωση στο σπίτι τους, σε καλή κατάσταση, παρακολουθούνται 57 άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, ότι ο κ. Τσιόδρας, για πρώτη φορά, αναφέρθηκε σε 4 κρούσματα που δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή πιο απλά, δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς. Γίνεται ιχνηλάτηση επαφών τους η οποία είναι σε εξέλιξη.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();