πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Θεοδωρικάκος: «Έρχεται νέα ΠΝΠ με πακέτο μέτρων για τους ΟΤΑ»

Νέο πακέτο μέτρων και ριζοσπαστικών λύσεων για τη στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών μέσω νέας ΠΝΠ θα ανακοινώνει μέσα στις επόμενες δύο μέρες το υπουργείο Εσωτερικών, όπως προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΑΝΤ1 . Όπως είπε, «πρέπει να στηρίξουμε την Αυτοδιοίκηση, που έχει στην πλάτη της ένα μεγάλο βάρος» για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία.
Παράλληλα, χαρακτήρισε αναγκαία την έκδοση ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία της Ευρώπης και της Ελλάδος.

Τόνισε πως είναι αναπόφευκτη η ύφεση στην οικονομία, καθώς δεν ζούμε σε κανονικές συνθήκες. Υπογράμμισε πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να λάβει μέτρα πιο γρήγορα από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, προκειμένου να αποτρέψει τη ραγδαία εξάπλωση του COVID-19.

«Δεν υπάρχει κανείς που να φαντάζεται ότι η ζωή μας θα είναι η ίδια την επόμενη μέρα. Θα υπάρξει ύφεση. Θα υπάρξει πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός, μαζί με άλλους οκτώ Ευρωπαίους ηγέτες δίνουν τη μάχη να αντιμετωπισθεί η κρίση με γενναίες αποφάσεις από την ΕΕ, η οποία πρέπει να ακούσει τη φωνή των Ευρωπαίων πολιτών και τη φωνή αυτών των εννέα ηγετών που ζητούν να υπάρξει ευρωομόλογο, να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία και να μπορέσει η Ευρώπη – και η Ελλάδα- να επανεκκινήσει την οικονομία της. Ο πρωθυπουργός δίνει μάχη και οι πολίτες αυτό που ζητούν από τα πολιτικά κόμματα, είναι να δείξουμε ενότητα και να κάνουμε κοινή προσπάθεια», σημείωσε, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, την οποία, όμως, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά.

«Ξέρετε γιατί είναι αδύνατον να συζητήσουμε ακόμα την επόμενη μέρα; γιατί δεν ξέρουμε πότε είναι η επόμενη μέρα. Επόμενη μέρα μπορεί να υπάρξει όταν η επιστήμη έχει βρει ένα εμβόλιο με το οποίο είμαστε σίγουροι ότι σώζουμε ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό λέμε ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλη ανηφόρα», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος η κρίση που βιώνουμε σήμερα δεν έχει σχέση με την κρίση που βίωσε η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια. «Δεν οφείλεται σε κάποιες πολιτικές ή λαθεμένες αποφάσεις και συμπεριφορές. Αφορά όλον τον κόσμο και όλη την Ευρώπη. Και όπως πολύ σωστά επισήμανε ο πρωθυπουργός, το αίτημα για ευρωομόλογο προέρχεται από χώρες που εκπροσωπούν το 57% του ΑΕΠ της ευρωπαϊκής οικονομίας. Το πρόβλημα αφορά τους πάντες. Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή έχουν μια κυβέρνηση που δίνει μάχη για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των πολιτών, των επιχειρήσεων, για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Πρώτα, όμως, πρέπει να βγούμε όρθιοι από τον πόλεμο με τον κορωνοϊό».

Ο υπουργός Εσωτερικών Θεοδωρικάκος, με αφορμή τη δημοσκόπηση της ΟΡΙΝΙΟΝ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει η κοινωνία στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και εξέπεμψε μήνυμα ενότητας:

«Οι πολίτες είμαστε απολύτως ενωμένοι. Υπάρχει κλίμα συνεννόησης. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ο Πρωθυπουργός με τη στάση και τις αποφάσεις του έχει εκφράσει όλους τους Έλληνες. Τα μέτρα μπορεί να θίγουν φαινομενικά την ελευθερία των ανθρώπων, αλλά οι πάντες έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αν θέλουμε να είμαστε γεροί, υγιείς και ασφαλείς και να είμαστε όλοι εδώ την επόμενη μέρα και να γλυτώσουμε από αυτήν την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, πρέπει να τηρήσουμε αυτά τα περιοριστικά μέτρα πλήρως. Η κοινωνία εμπιστεύεται αυτά τα μέτρα. Και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επόμενη μέρα. Γιατί θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι μας περιμένει πολύ μεγάλη δυσκολία μπροστά μας, σε όλους τους τομείς».

«Συμμερίζομαι την αγωνία των πολιτών», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας πως πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε την διασπορά του κορωνοϊού. Προειδοποίησε πως ο Απρίλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων. «Δίνουμε μάχη, ως ένας άνθρωπος, για να περιορίσουμε τον αριθμό τους», ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαβεβαίωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();