πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Δήμος Αθηναίων: Αορίστου χρόνου 147 συμβασιούχοι -παρατασιούχοι (απόφαση)

Σε αορίστου χρόνου μετατρέπονται οι συμβάσεις 147 συμβασιούχων -παρατασιούχων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, που, όπως είχε αποκαλύψει τον περασμένο Δεκέμβριο η aftodioikisi.gr, είχαν κερδίσει σχετική δικαστική  ΑΠΟΦΑΣΗ  από το Πρωτοδικείο Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 2395/2019  ΑΠΟΦΑΣΗ του το Δικαστήριο είχε κρίνει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (δικηγόρος ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος) ήταν αορίστου χρόνου από την πρώτη ημέρα που εργάσθηκαν (σ.σ. 2014, 2015)καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπλέον, είχε η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι 147 συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στον δήμο Αθηναίων μέχρι η απόφαση να καταστεί τελεσίδικη (εφετειακή).
Από τότε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr:
-Τον περασμένο Ιανουάριο, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αθηναίων αποφάσισε να παραιτηθεί από το πρώτο ένδικο μέσο, την άσκηση έφεσης και
-Χθες έλαβε και την δεύτερη απόφαση: Την παραίτηση και από το δεύτερο ένδικο μέσο που είχε το δικαίωμα να ασκήσει ο δήμος Αθηναίων, την αναίρεση στον Άρειο Πάγο.
Με αυτό τον τρόπο η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους καθίσταται αμετάκλητη και πλέον αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, προκειμένου οι συμβάσεις των 147 να μετατραπούν και τυπικά σε αορίστου χρόνου.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();