πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Αυτές είναι οι λύσεις για την Ελλάδα, με επιστροφή στην ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, χωρίς απολύσεις, χωρίς (σοβαρές) οικονομικές απώλειες - Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" (28.04.2020)

Χαλάνδρι 28.04.2020

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Ξεπερνώντας (;) σιγά σιγά (το πρώτο - τουλάχιστον - κύμα) τον κορονοϊό, η χώρα μας επεηεργάζεται σχέδια για τη σταδιακή έξοδο από το "Lockdown" και την επιστροφή στην "κανονικότητα", όπως και αν αυτή μπορεί να επανέλθει...
Όπως είναι αναμενόμενο, εκτός από τον κυρίαρχο παράγοντα της υγείας, στην επικαιρότητα θα βρεθεί - και θα βρίσκεται για τους επόμενους μήνες - η οικονομική διάσταση της οικονομικής κρίσης.

Ακούμε τους τελευταίους δύο μήνες για την οικονομική ύφεση που θα ακολουθήσει την πανδημία, η οποία θα είναι η χειρότερη που έχει περάσει η Ελλάδα. Ακούμε για απώλεια θέσεων εργασίας, για υποκατάσταση του ανθρώπινου δυναμικού από ψηφιακές διαδικασίες, για έκρηξη της ανεργίας και, γενικά, για το δυσοίωνο εργασιακό μοντέλο της επόμενης ημέρας.

Είναι γεγονός ότι, οι ήδη λεηλατημένες από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις εργασιακές σχέσεις, θα δεχτούν μια επίθεση γενίκευσης της τηλεργασίας, διεύρυνσης του ωραρίου εργασίας , μείωσης του χρόνου εργασίας και απολύσεις. Και είναι σαφές ότι ουδείς μπορεί αυτή τη δεδομένη στιγμή να υπολογίσει με ακρίβεια τις απώλειες... Σίγουρα, πάντως, καθόλου δε θα μας αρέσει η "κανονικότητα" στην οποία ετοιμάζονται να μας επαναφέρουν. Άλλωστε, πανευρωπαϊκά - και όχι μόνο - για την οικονομία των ολίγων που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τον κόσμο τα τελευταία 50 χρόνια, ποτέ δεν ενημέρωσαν τους ανθρώπους - κοινούς θνητούς - και ποτέ δεν ζήτησαν τη γνώμη τους...

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Θα πρέπει να πιεστεί η Γ.Ε. (Γερμανική Ένωση) να δώσει χρήματα στα κράτη για την επανέναρξη της οικονομίας τους και σε περίπτωση που αυτοί συνεχίσουν να κωλλυσιεργούν, η χώρα μας να θέσει ΑΜΕΣΑ βέτο. Και, επιτέλους, το "μαξιλάρι" των 37 περίπου δισ. στοχευμένα να δοθεί στους κλάδους που επλήγησαν και θα πληγούν στο επόμενο διάστημα.

Είναι απορίας άξιον ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ οι κυβερνώντες στη χώρα μας αλλά και η υπόλογη - και υπεύθυνη για ΜΗ προτάσεις - αντιπολίτευση, δεν προτείνουν και δεν προκρίνουν τα αυτονόητα και μιλούν μόνο για "οικονομική κρίση", για "ύφεση", για "δυσοίωνες προβλέψεις" και για "αναγκαία μέτρα". Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η "πρΟΤΑση" έρχεται σήμερα όχι μόνο να προτείνει δύο (2) εναλλακτικές ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ λύσεις, αλλά και να υποστηρίξει ότι ΚΑΙ οι δύο (2) λύσεις αυτές είναι ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ και - το κυριώτερο - βγάζουν τη χώρα από τον κίνδυνο σοβαρής οικονομικής ύφεσης και απώλειας εισοδημάτων, πριν ακόμη τα προβλήματα αυτά προκύψουν!

Η "πρΟΤΑση", λοιπόν, στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν τολμήσει να καταθέτει την άποψή της, η οποία αποτελείται από δύο (2) επιλογές:

1. Η χώρα να ζητήσει αποζημίωση από την Κίνα, για τις ζημίες που προκλήθηκαν από την πανδημία, αφού πρώτα υπολογίσει και αναγράψει με κάθε λεπτομέρεια και ανά κλάδο (τουρισμός, λιανεμπόριο, ιδιωτικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.λπ.). Σημειώνουμε εδώ ότι, α) το κινεζικό καθεστώς συγκάλυψε την επιδημία και παραδέχτηκε ότι φίμωσε έναν γιατρό στην πόλη Γιουχάν, όταν αυτός προσπάθησε να προειδιποιήσει τον πλανήτη για τον ιό που κατέστρεφε την πόλη (για την ιστορία, στη συνέχεια, ο γιατρό κλείστηκε στη φυλακή και πέθανε από τον ιό...), β) το κινεζικό καθεστώς ευθύνεται απόλυτα για τη μετάδοση της πανδημίας πέρα από τα σύνορα της Κίνας και αυτό είναι κάτι που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.

2. Τις - ανυπολόγιστες αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές - ζημίες στην ελληνική οικονομία, μπορεί άνετα να καλύψει ο ΥΠΕΡ-κερδοφόρος ΟΠΑΠ, εξασφαλίζοντας πλήρη κα΄λυψη στους κλάδους που έχουν υποστεί μεγάλα (έως τεράστια) πλήγματα. Άλλωστε, τα τεράστια κέρδη του Οργανισμού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή, ενώ ο ΟΠΑΠ θα συνεισφέρει στην οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

οι παρόντες-απόντες συνδικαλιστές δεν πρόκειται να προτείνουν τίποτα. Δεν θα ασχοληθούν με ΣΟΒΑΡΕΣ προτάσεις. Μόνη τους έννοια είναι η επόμενη ημέρα. Δηλαδή, η "επόμενη" ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΜΕΡΑ. Πώς θα καταφέρουν να πείσουν 200-300 άτομα να διαδηλώσουν κατά των "νέων μέτρων που θα έρθουν"...Το ψωμοτύρι τους προς δικαιολόγηση της θεσούλας τους.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, θα κάνουν κάτι;

πρΟΤΑση
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();