πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Μητρόπουλος: Μείωση μισθού ή απόλυση για 500.000 εργαζόμενους το καλοκαίρι

«Τσουνάμι» απολύσεων τους καλοκαιρινούς προέβλεψε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, o εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.
«Ιούνιο-Ιούλιο θα πάμε σε «τσουνάμι» απολύσεων. Μαθαίνω στον τουρισμό, ότι πολλές επιχειρήσεις αν δεν έχουν μετά τον Ιούνιο πληρότητα από 50 % και πάνω, δε θα ανοίξουν. Βγαίνει η Πρόεδρος της Κομισιόν και λέει «καλώ τους συνταξιούχους να μη σχεδιάζουν διακοπές μέχρι το τέλος έτους».

Οι δήμαρχοι λένε «μην έρχεστε, δεν έχουμε νοσοκομεία», άρα είναι σίγουρο, ότι θα πληγεί και ο εξ Ευρώπης και ο εσωτερικός τουρισμός. 500.000 υπάλληλοι μέχρι τον Αύγουστο θα κινηθούν μεταξύ ανεργίας και υποαπασχόλησης. Μέσα στο καλοκαίρι θα δουν το φάσμα της ανεργίας ή δραστικής μείωσης μισθού», σημείωσε ο κ.Μητρόπουλος.
Αν συνεχιστεί η κρίση, θα «πιάσει» και τους δημοσίους υπαλλήλους
Ο κ.Μητρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «ξαναγράφεται το εργατικό δίκαιο της Ελλάδας με το κοκτέιλ της εργασιακής ευελιξίας, που επέλεξε η κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε, ότι «όταν λέει ο Υπουργός Οικονομικών για 10% ύφεση, σημαίνει πως θα λείψουν από τα δημόσια ταμεία 30 δις. Αυτό θα πλήξει τον ιδιωτικό τομέα, καθώς ο τουρισμός αποτελεί το του 1/3 ΑΕΠ και της συνολικής απασχόλησης. Η κυβέρνηση βλέπει εύκολα θύματα τους ιδιωτικούς εργατοϋπαλλήλους», τόνισε ο κ.Μητρόπουλος, εξέφρασε όμως την ανησυχία του, ότι «Αν συνεχιστεί και το Μάιο η κρίση, θα πιάσει και άλλους τομείς, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι. Θα είναι αρχή μεγαλύτερη κρίσης, αν και δεν το εύχομαι», τόνισε με νόημα ο κ.Μητρόπουλος.

«Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να μην κλείσουν και να είναι παροδικό το πρόβλημα, αλλιώς θα είναι όλεθρος», τόνισε ο διακεκριμένος εργατολόγος. Εκτίμησε μάλιστα πως είναι «μονόδρομος για την κυβέρνηση να «σπάσει» τον κουμπαρά Τσίπρα», ιδιαίτερα το «μαλακό κομμάτι των 20 δις».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();