πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Πολυμέτωπη επίθεση - προειδοποίηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Κυβέρνηση

φωτο ποε-οτα από το διαδίκτυο
Με αφορμή την προσφάτως, εν μέσω κορωνοϊού, κρατική χρηματοδότηση των Κομμάτων, ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπολύει ο Πρόεδρος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο κ. Τράκας κάνοντας λόγο για προκλητική πράξη, επισημαίνει πως, “πίσω” από τις οικονομικές – εργασιακές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού “κρύβονται” αντεργατικές επιλογές της “επόμενης μέρας”.
«Ως εργαζόμενοι των ΟΤΑ δηλώνουμε, ότι όπως καθημερινά με ατομικό ρίσκο δίνουμε τον αγώνα για να αναχαιτίσουμε τον κορονοϊό, με το ίδιο πείσμα, ετοιμότητα, αποφασιστικότητα και ενότητα θα δίνουμε παράλληλα και την συλλογική μάχη της αναχαίτισης των οποιωνδήποτε αντεργατικών σχεδιασμών», παρατηρεί στο σχετικό μήνυμά του.

Ολόκληρο το μήνυμα

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές που δοκιμάζονται οι αντοχές της χώρας, του εργαζόμενου λαού και όλης της κοινωνίας, η Κυβέρνηση μέσω του Υπ. Εσωτερικών έκρινε αναγκαίο να εγκρίνει κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων με 13.500.000€.

Τη στιγμή αυτή, που το βλέμμα όλων μας είναι στραμμένο στην ανάγκη πλήρους στελέχωσης των νοσοκομείων μας με ιατρονοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό, με την ενίσχυση ΜΕΘ, την πλήρη κάλυψη σε μέτρα και μέσα ατομικής προστασίας και στην ανάπτυξη δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας, η «προτεραιότητα» χρηματοδότησης των κομμάτων εκτός από μη επείγουσα είναι και προκλητική.

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες υπεύθυνη ατομική στάση, η δική της στάση ειδικότερα για τη στελέχωση των κρίσιμων υπηρεσιών του δημοσιου τομέα και των ΟΤΑ (Α’ και Β’ βαθμού),αλλά και για τα θέματα προστασίας των εργαζομένων αποδεικνύεται προβληματική και ανάλγητη.

Το «εργατικό δίκαιο» κοπής Βρούτση, η μείωση του 50% των αποδοχών, η αναστολή συμβάσεων εργασίας, οι αθρόες απολύσεις, η μη έγκαιρη και πλήρης καταβολή του δώρου του Πάσχα, η αγνόηση των 25.000 εργαζομένων του τουριστικού τομέα, η μη ένταξη των ειδικών επιστημονικών κλάδων στο προστατευτικό καθεστώς, αποτελούν μερικές όψεις της ανησυχητικής κατάστασης που προδιαγράφει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη απέναντι στη κοινωνία και στον κόσμο της εργασίας. Πολιτική που χρησιμοποιεί, ως δικαιολογία την πανδημία, προκειμένου να οδηγηθούμε σε ένα νέο μνημονιακό καθεστώς, με περαιτέρω λιτότητα, μείωση μισθών και προσλήψεων, και με περιορισμό εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ως εργαζόμενοι των ΟΤΑ δηλώνουμε, ότι όπως καθημερινά με ατομικό ρίσκο δίνουμε τον αγώνα για να αναχαιτίσουμε τον κορονοϊό, με το ίδιο πείσμα, ετοιμότητα, αποφασιστικότητα και ενότητα θα δίνουμε παράλληλα και την συλλογική μάχη της αναχαίτισης των οποιωνδήποτε αντεργατικών σχεδιασμών.»

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();