πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Εξ αποστάσεως πανελλαδική διδασκαλία που εκπέμπεται από το Χαλάνδρι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής διδασκαλίας του υπουργείου Παιδείας, μέσα από την εκπαιδευτική τηλεόραση της ΕΡΤ 2, που εκπέμπει καθημερινά από τον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου. Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε… μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.
Τα μαθήματα των πρώτων ημερών αφορούσαν τις μεγαλύτερες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας. Στην πορεία, τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τους μικρότερους ηλικιακά μαθητές δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

Δείτε το σχετικό βίντεο της ΕΡΤ


Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε για το πρόγραμμα: «Σε έκτακτες συνθήκες και με ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο καταφέραμε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο: εντάξαμε στη διαδικασία νέα εργαλεία και αναβαθμίζοντας υφιστάμενα, με θερμές ευχαριστίες και στη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ για την καίρια συμβολή της στην εκπαιδευτική τηλεόραση».

«Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, ωστόσο διατηρεί στενή την επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με την εκπαιδευτική διαδικασία και η μεγάλη δοκιμασία που περνάμε ως κοινωνία, χαλυβδώνει τη θέληση μας και μας γεμίζει δύναμη για να σταθούμε όρθιοι και δυνατοί για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις», συμπλήρωσε η ίδια.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();