πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΥΠΕΣ: “Αυτά θα ισχύσουν για άδεια ειδικού σκοπού και ώρα προσέλευσης των Δημοσίων Υπαλλήλων”

Ότι η άδεια ειδικού σκοπού των δημοσίων υπαλλήλων θα διατηρείται όσο τα σχολεία ενδεχόμενα παραμένουν κλειστά – βάσει και του αυριανού μηνύματος του Πρωθυπουργού – και ότι – όπως έγραψε πρώτο το epoli.gr – οι ώρες προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων για αποφυγή συγχρωτισμού και συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς θα γίνεται κατά τις ώρες 7, 8 και 9 το πρωί, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο mega.
«Για τις άδειες εδικού σκοπού που λήγουν, για όσο διάστημα η τελική απόφαση του Πρωθυπουργού είναι ότι, κάποια δημοτικά, γυμνάσια δεν θα ανοίξουν, για το ίδιο ακριβώς διάστημα οι εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα θα έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού εφόσον έχουν παιδιά τα οποία είναι μέχρι 15 ετών».

«Να μην έχουν καμία ανησυχία οι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Όσο διάστημα τα σχολεία θα είναι κλειστά, θα έχουν δικαίωμα της άδειας ειδικού σκοπού, γιατί ο σκοπός αυτής της άδειας ήταν να μη μένουν τα παιδιά μόνα στο σπίτι κι επίσης να μη μένουν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες γατί υπάρχει ο κίνδυνος της μετάδοσης του κορωνοϊού. Επομένως, θα ακούσουμε αύριο τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και αναλόγως θα πράξουμε σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο τομέα», συμπλήρωσε

«Εξετάζουμε τη δυνατότητα η προσέλευση των εργαζομένων να μη γίνεται μαζικά αλλά σε τρεις φάσεις από τις 7 έως τις 9 το πρωί για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εργαζομένων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μην υπάρχει συγχρωτισμός», σημειώνοντας ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό, ολοκλήρωσε ο Υπουργός.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();