πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Δημόσιο: Έρχεται μόνιμη τηλεργασία -Τι θα γίνει με ευέλικτο ωράριο, μισθούς

Την καθιέρωση της τηλεργασίας στο Δημόσιο και μετά τον κορωνοϊό εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα σημαίνει ελαστικότερες μορφές ή και περισσότερες ώρες εργασίας αλλά και τι θα γίνει με τους μισθούς όσων εργάζονται από το σπίτι. Κι αυτό γιατί αφενός:
-Κερδίζουν χρόνο με το να μην προσέρχονται στον τόπο εργασίας τους.

-Έχουν λιγότερα έξοδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο από 11/3 διάγγελμά του είχε μιλήσει «ευέλικτο ωράριο, τηλεδιασκέψεις και τηλεργασία, ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά». Μάλιστα, το ευέλικτο ωράριο έχει ή καθιερωθεί στους δήμους με την εφταήμερη εργασία (σ.σ. χωρίς τηλεργασία), ενώ ήδη έχει προαναγγελθεί ότι θα υπάρχουν τρία ωράρια προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους (8, 9 και 10 το πρωί)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();