πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ξεκινάει και για τους Δήμους το biketowork.gr

Ξεκινάει για δύο εβδομάδες, 18-31 Μαΐου 2020 ο παγκόσμιους διαγωνισμός με το “Με Ποδήλατο στη Δουλειά” που διοργανώνεται και στην Ελλάδα. Δήμοι εταιρείες ομάδες ποδηλατών ή και μεμονωμένοι ποδηλάτες μπορούν να συμμετάσχουν για να πετύχουν να πάνε περισσότερες φορές στη δουλειά με ποδήλατο και να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα με το ποδήλατο. Ο διαγωνισμός γίνεται υπό της αιγίδα της ΚΕΔΕ και του CIVITAS CY-EL και καταγράφεται για κάθε πόλη ξεχωριστά. Οι δήμοι μπορούν να παρακινήσουν τους δημότες τους αλλά και τους εργαζόμενους τους και να καταχωρηθούν στο διαγωνισμό.
Αυτή τη στιγμή το site https://biketowork.gr βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο μέχρι την έναρξη και έτσι μπορείτε να καταχωρήσετε χιλιόμετρα δοκιμαστικά, να στήσετε τις ομάδες σας και να οργανωθείτε. Στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι καταχωρήσεις απ’ το μηδέν.
Κάθε χρόνο τα χιλιόμετρα καταχωρούνται καθημερινά και αναρτώνται στο site για να παρακολουθούμε το διαγωνισμό που έχει μεγάλη σημασία και μεταξύ των δήμων.

Οι διοργανωτές γράφουν σχετικά:

Ζείτε πολύ μακριά για να πάτε με ποδήλατο στην δουλειά: μύθος ή πραγματικότητα;
Ο δεύτερος σημαντικότερος λόγος που αποτρέπει τον κόσμο από το να πάει με ποδήλατο στη δουλειά, σύμφωνα με την γρήγορη δημοσκόπηση μας. Ας δούμε τα δεδομένα.
Περίπου το 50% των μετακινούμενων στην Αττική ζουν σε απόσταση το πολύ 5 χλμ. από την εργασία τους. Το 80% σε απόσταση 15 χλμ. Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε έτοιμοι να οδηγείτε το ποδήλατό σας περισσότερο από 10 χλμ. προς την δουλειά και πίσω κάθε μέρα, υπάρχει πάντα η επιλογή να πάτε με το ποδήλατο ως τον σταθμό του μετρό, του προαστιακού ή του λεωφορείου (στο λεωφορείο επιτρέπονται μόνο σπαστά ποδήλατα). Σκεφτείτε την ιδέα ενός σπαστού ποδηλάτου για συνδυαστικές μετακινήσεις – ή ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για μακρύτερες μετακινήσεις. Γενικότερα, υπάρχουν πάρα πολλά είδη ποδηλάτων που μπορούν να ταιριάξουν στις ανάγκες του καθενός. Τον χρόνο που μπορεί να χάνετε όταν κάνετε πετάλι για 10 με 20 χλμ. προς την δουλειά κάθε μέρα, θα τον κερδίσετε πίσω με τα οφέλη στην υγείας σας, εξοικονόμηση χρημάτων και δεν θα χρειάζεστε έξτρα χρόνο για γυμναστική.


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();