πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Εγκύκλιος για την μεταφορά επιβατών και στις δημοτικές συγκοινωνίες

Εγκύκλιο με θέμα Συμπληρωματικά μέτρα για τη μεταφορά επιβατών για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του ιού COVID-19 (κορωνοϊού) υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Κεφαλογιάννης με Α.Π. οικ. 21656/1115 με αρ ΑΔΑ 9ΚΡ9465ΧΘΞ-ΔΟ4.

Στην παράγραφο 5 αναφέρεται και στην Δημοτική Συγκοινωνία
Για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης (Λ.Ι.Χ.), συμπεριλαμβανομένων και των λεωφορείων δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.

Με την παράγραφο 6 διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω περιορισμοί για τη μεταφορά επιβατών ισχύουν μέχρι 31.5.2020 και δύνανται να παραταθούν, εφόσον οι έκτακτες συνθήκες το επιβάλουν.

Κατά τα άλλα η εγκύκλιος αναφέρει ότι με γνώμονα την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών λόγω της εμφάνισης του ιού COVID-19 και τον περιορισμό της διασποράς και της διάδοσής του, εφαρμόζονται τα ακόλουθα συμπληρωματικά μέτρα για τη μεταφορά επιβατών με τα κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης:
Για επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός (1) επιβάτη πλέον του οδηγού. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου (2ου) επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα).
Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. Ειδικής Μίσθωσης ΕΙΔΜΙΣΘ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά δύο (2) επιβατών πλέον του οδηγού.
Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. Ειδικής Μίσθωσης ΕΙΔΜΙΣΘ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά τριών (3) επιβατών πλέον του οδηγού.
Στις ανωτέρω περιπτώσεις επιτρέπεται κατ΄εξαίρεση η υπέρβαση του ορίου επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

Σχετ.: Οι από 25.02.2020 (Α’ 42), 11.03.2020 (ΦΕΚ Α’ 55) και 14.03.2020 (ΦΕΚ Α’ 64) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();