πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Καταγγελία: «Aπληρωσιά»…Οι Δημοτικές Αρχές Αλλάζουν, Οι «Πρακτικές» Τους Όμως, ΟΧΙ

Την καθυστέρηση της καταβολής των οφειλών προς το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Ρόδου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Αρβανιτίδης, πρώην μέλος ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Παράλληλα, ζητά από την ηγεσία του Δ.Σ. του Συλλόγου και από την ΠΟΕ ΟΤΑ, να καταγγείλουν δημόσια τη δημοτική αρχή για τις καθυστερήσεις.
Αναλυτικά:

Στις 29-04-2020, μετά από συζητήσεις με εργαζομένους από διάφορους χώρους εργασίας, αποστείλαμε επιστολή με «καλή πίστη» προς την δημοτική αρχή Ρόδου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, σχετικά με καθυστερούμενες οφειλές της εργοδοσίας! Υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα; …ΟΧΙ.
Πέρασαν ήδη δύο (2) μήνες, όπου στο εργατοτεχνικό προσωπικό δεν τους έχει καταβληθεί η τρέχουσα 4μηνη δόση (Ιαν.-Απρ.), που αφορούν τα ΜΑΠ και το Γάλα παλαιοτέρων ετών! Επίσης σήμερα, διαπιστώθηκε ότι αυτές δεν είναι οι μόνες «οφειλές» προς τους εργαζομένους του Δήμου Ρόδου. Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις, όπου δεν έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά από τις νέες μισθολογικές κατατάξεις είτε λόγω μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία είτε λόγω υπολογισμού προϋπηρεσίας!
Η δημοτική αρχή Ρόδου πλέον δεν έχει καμιά δικαιολογία ότι δεν γνώριζε την καθυστέρηση σχετικά με τις άνωθεν οφειλές! Άδικα αναμέναμε ότι θα είχαν την «πολιτική βούληση», για να αποπληρώσουν τις «οφειλές» προς τους εργαζομένους, δίνοντας εντολή για «Υψηλή Προτεραιότητα» στην έκδοση, έλεγχο και εξόφληση των απαραίτητων Χρηματικών Ενταλμάτων μας.
Δυστυχώς, διαπιστώσαμε στο σύστημα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ότι εκδόθηκαν δεκάδες Χρηματικά Εντάλματα. Όχι, όμως για τις συγκεκριμένες οφειλές! Μείναμε «έκπληκτοι» με την έκδοση των Χρηματικών Ενταλμάτων τόσο για τις υπηρεσίες του Ιδιώτη της Καθαριότητας (07-05-2020) όσο και για τις αποδοχές Απριλίου των Αιρετών, Ειδικών Συνεργατών και της Γεν.Γραμματέας (05 & 07-05-2020)! Βέβαια, νόμιμο είναι! Ηθικό όμως;

Αναρωτιόμαστε:

  • Γιατί δεν βρέθηκε χρόνος και πολιτική βούληση, ώστε να εκδοθούν και τα δικά μας Χρηματικά Εντάλματα;
  • Γιατί να υπάρχει καθυστέρηση σε ήδη προγραμματισμένες «οφειλές» του Δήμου Ρόδου, οι οποίες έχουν ληφθεί είτε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, είτε με αποφάσεις Δημάρχου;
Μήπως να ανησυχούμε για τις πρόσφατες δηλώσεις (23-04-2020) του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου Ρόδου; Μήπως στην αναφορά του για «αναγκαστική περιστολή κάποιων δαπανών εξαιτίας της διαμορφούμενης αυτής κατάστασης», εμπίπτουν σ’ αυτήν την κατηγορία και οι οφειλές του Δήμου Ρόδου σε εμάς; Μήπως, οι καθυστερήσεις αυτές είναι ένας μηχανισμός «εσωτερικού δανεισμού» του Δήμου Ρόδου, ώστε τα δικά μας λεφτά να χρησιμοποιηθούν (προσωρινά) σε άλλες δαπάνες;
Δυστυχώς, απαντήσεις δεν έχουμε! Όμως εμείς και οι οικογένειές μας βιώνουμε για άλλη μια φορά αυτή την «απληρωσιά», σαν να μην άλλαξε κάτι από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές! Οι καθυστερήσεις για την μη καταβολή των οφειλών του Δήμου Ρόδου σε εμάς, συνεχίζονται!
Καταδικάζουμε αυτές τις καθυστερήσεις, οι οποίες ανατρέπουν το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλών του Δήμου Ρόδου στους δικαιούχους – εργαζομένους.
Απαιτούμε τόσο από την ηγεσία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας όσο και από την ΠΟΕ ΟΤΑ, να καταγγείλουν δημόσια τη δημοτική αρχή Ρόδου για τις καθυστερήσεις και την μη καταβολή των οφειλών του Δήμου Ρόδου στους δικαιούχους – εργαζομένους.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();