πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

ΥΠΕΣ: “Η τηλεργασία δεν θα οδηγήσει στη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων”

Ότι η τηλεργασία δεν θα οδηγήσει στη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου «γιατί πρώτον η τηλεργασία έχει προϋπόθεση τον άνθρωπο […] και δεύτερον δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση είναι εκτός σχεδίων Κυβέρνησης οποιαδήποτε μείωση μισθών στο Δημόσιο Τομέα» - όπως χαρακτηριστικά αιτιολόγησε - τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.
«Αναμορφώνουμε το Κράτος, κάνουμε πολύ καλύτερη του ανθρώπινου δυναμικού, όταν σε μερικούς τομείς δεν υπάρχει ανάγκη, μπορείς να μεταφέρεις ανθρώπους σε άλλους τομείς», συνέχισε ο Υπουργός, ενώ συνδέοντας το θέμα με την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και την ενίσχυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης - ενέργεια του προσεχούς χρονικού διαστήματος - είπε:

«Θα υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμένες Αυτοδιοικήσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να μετακινηθούν και εργαζόμενοι προς την Αυτοδιοίκηση».

«Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα να χάσουν την εργασία τους αλλά σαφώς υπάρχει θέμα καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, και στη δημοσιογραφική διαπίστωσης περί κινητικότητας, παρατήρησε:

«Κινητικότητα και κινητικότητα εξαιρετικά ουσιαστική καθώς θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα προσόντα που έχει ο κάθε εργαζόμενος και να “κουμπώσουν” με τη θέση που ταιριάζει καλύτερα για να εργάζεται».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();