πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Δημόσιο: Τέλος στις άδειες ειδικού σκοπού με το άνοιγμα των σχολείων

Από το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή μη της άδειας ειδικού σκοπού. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος (στον Σκάι), αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κοπεί από τη στιγμή που οι μαθητές θα πάνε στο σχολείο. «Η συνέχισή της θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων και σε κάθε περίπτωση θα ισχύει για τα παιδιά του γυμνασίου που πηγαίνουν σχολείο εκ περιτροπής  και για τις ημέρες που μένουν στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε ερώτηση για τους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο επανέλαβε ότι δεν υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για μείωση των μισθών, ενώ απέκλεισε και πάλι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός έχουν ισχυρότατη εντολή «η οποία έχει αναβαθμισθεί τους τελευταίους 11 μήνες λόγω των επιτυχημένων χειρισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη στις κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα».
Κριτική για το «λεφτά υπάρχουν»
Αναφορικά με την κριτική της αντιπολίτευσης για τα μέτρα της κυβέρνησης, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να επανέλθει η Ελλάδα στην περίοδο των αρχών της δεκαετίας όταν κυριαρχούσε η δημαγωγία και είχε χαθεί η λογική, σαφής αναφορά στο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρεόυ: ««Θα δώσουμε μια πολύ σκληρή μάχη για να υπερασπιστούμε τις θέσεις απασχόλησης μαζί με την κοινωνία και τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη των επαγγελματιών και των θέσεων εργασίας, τονίζοντας ότι συνεχίζει να θέτει πάνω από όλα τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Φαντάζομαι ότι η αντιπολίτευση, όπως και κάθε λογικός άνθρωπος, δεν θα ήθελε να χαθεί καμία θέση εργασίας. Αυτό κάνει λοιπόν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και έως τώρα με τα καλύτερα αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε μέσα στις χώρες που έχουν σχετικά μικρότερη αύξηση ανεργίας εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και αυτό σχετίζεται με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με τη στήριξη που έδωσε στους εργαζόμενους, με τα 800 ευρώ που έδωσε και συνεχίζει να δίνει και τον επόμενο μήνα, προκειμένου να μη μείνει κανένας πίσω. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πιστεύω ότι δεν είναι χρήσιμο για την Ελλάδα να επανέλθει σε ένα πολιτικό κλίμα των αρχών της δεκαετίας όταν η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και οι φωνές κυριαρχούσαν και όταν χάθηκε η λογική. Τα καταφέραμε πάρα πολύ καλά στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, γιατί είχαμε ενότητα και αλληλεγγύη, γιατί η κυβέρνηση έβαλε πάνω από όλα τον άνθρωπο, όπως τώρα βάζει πάνω απ΄ όλα τον άνθρωπο, την εργασία του, τα δικαιώματά του και πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια».
Τροπολογία για τραπεζοκαθίσματα
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και στις δυνατότητες που παρέχει στους επαγγελματίες. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τους στηρίξει την εργασία και τις επιχειρήσεις και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία γιατί δεν πρέπει να υπάρχει καταπάτηση των δικαιωμάτων των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες ούτε να καλύπτονται οι «οδηγοί» των τυφλών.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();