πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Δώρο Πάσχα: Tι αλλάζει με την καταβολή -Η τελική ημερομηνία πληρωμής

Με νέα κοινή υπουργική απόφαση, το οικονομικό επιτελείο ενημερώνει τους εργοδότες ότι το δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2020, εξ ολοκλήρου από τους ίδιους.
Στη συνέχεια, και εφόσον δηλωθεί από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων σε ειδικό έντυπο του συστήματος «Εργάνη», θα πιστωθεί από το Δημόσιο, και δη από το υπουργείο Εργασίας, στους λογαριασμούς των εργοδοτών το ποσό που αντιστοιχεί στην κρατική συμμετοχή για το διάστημα που οι συμβάσεις των μισθωτών είχαν τεθεί σε αναστολή. Αντιστοίχως, οι εργοδότες αποδίδουν και το σύνολο των οφειλόμενων εισφορών για το σύνολο του δώρου Πάσχα.

Μάλιστα, έως τις 10 Ιουλίου οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλουν διακριτή αναλυτική περιοδική δήλωση (ΑΠΔ) για το δώρο Πάσχα, καταχωρίζοντας σε ξεχωριστούς κωδικούς τα ποσά του επιδόματος που βαρύνουν τον εργοδότη και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να θυμίσουμε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε βγήκαν σε αναστολή σύμβασης είτε όχι, δεν έλαβαν το Δώρο Πάσχα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα όπως γινόταν κάθε χρόνο, καθώς το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση έδωσαν τη δυνατότητα στους εργοδότες να μην το καταβάλλουν ώστε να μην δημιουργηθεί επιπλέον οικονομικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();