πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Πρόεδρος Εργαζομένων για ατύχημα στο δήμο Ζωγράφου: “Πλήρης διαλεύκανση – Ο δήμος να διασφαλίσει τη διαδικασία”

Τη σοβαρότητα - «…πράγμα (σσ κίνδυνος απώλειας ζωής) το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί λόγω της σοβαρότητας του ατυχήματος» όπως χαρακτηριστικά τόνισε - του εργατικού ατυχήματος δημοτικού υπαλλήλου του δήμου Ζωγράφου, που πρώτο και αποκλειστικά με ρεπορτάζ του παρουσίασε το epoli.gr το πρωί της Τρίτης, περιγράφει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Ζωγράφου, Β’ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κα Σταματία Τσουμέα, με δήλωσή της στο epoli.gr.

Η κα Τσουμέα, τονίζοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη πλήρους στελέχωσης των δήμων από μόνιμο προσωπικό αλλά και τη λειτουργία των υπηρεσιών των με τα αναγκαία μέσα, κάνει σαφές πως, για τον Σύλλογο των Εργαζομένων πρώτιστο μέλημα είναι η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. «Και θα απαιτήσουμε τη διαλεύκανση του ατυχήματος σε βάθος και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές υπάρχουν», συμπληρώνει.
Η δήλωση
«Όπως με απόλυτη ακρίβεια γράψατε στο ρεπορτάζ σας, σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη χθες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας και συγκεκριμένα στο χώρο μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, όταν συνάδελφος εργαζόμενος την ώρα που έπλενε τη χοάνη, έπεσε μέσα σε αυτή, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του στη πατούσα-φτέρνα.
Η Προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό του τον συνόδευσε στο νοσοκομείο, όπου του έγινε ενδελεχής έλεγχος, ούτως ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει χτυπήσει και σε άλλο μέρος του σώματός του.
Ευτυχώς ο τραυματισμός του περιορίστηκε μόνο στο σπάσιμο του κάτω άκρου του και δεν υπήρξε μοιραίος για τη ζωή του. Πράγμα το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί, λόγω της σοβαρότητας του ατυχήματος.
Άλλο ένα ατύχημα από τα πολλά, που δυστυχώς έχουμε στους Δήμους μας, όπου υπάρχει απαξία χρόνων και μεγάλη έλλειψη μόνιμου προσωπικού.
Είμαστε σε αναμονή του πορίσματος, για το τι προκάλεσε το ατύχημα του συναδέλφου, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.
Για εμάς η Υγιεινή και Ασφάλεια όλων των εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου είναι ΠΡΩΤΙΣΤΟ καθήκον και θα απαιτήσουμε τη διαλεύκανση του ατυχήματος σε βάθος και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές υπάρχουν.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου και το Δήμαρχο, να διασφαλίσει τη διαδικασία και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία των εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();