πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ: «Άσφαιρα» τα πυρά της ΠΟΕ-ΟΤΑ

“Μια τουφεκιά στον αέρα με άσφαιρα πυρά, χωρίς καμία προοπτική αποδείχτηκε η στάση εργασίας που είχε προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ  με τις ψήφους των παρατάξεων Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ. Είχαν καταψηφίσει οι παρατάξεις ΜΕΤΑ και Αγωνιστικές Παρεμβάσεις για την επιλογή της ώρας και γιατί δεν υπήρχε σχέδιο για συνέχεια”
Tα παραπάνω αναφέρερει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, προσθέτοντας τα εξής:

«Η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, αρκέστηκε να βγάζει χρήσιμες κατά τα άλλα οδηγίες για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.  Απείχε από κάθε αγωνιστική παρέμβαση, κινητοποίηση αυτή την περίοδο βάζοντας πλάτη και δίνοντας χώρο σε κυβέρνηση και δημοτικές αρχές να επιβάλουν αντεργατικά μέτρα, να προωθούν ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών στην  αυτοδιοίκηση.
Η καλή ήμερα από το πρωί φαίνεται
Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου 18 Ιουνίου καταγγέλθηκε  η κυβέρνηση για την αντεργατική νεοφιλελεύθερη πολιτική της και ποιο συγκεκριμένα ο υπουργός εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος αρνιόταν να συζητήσει με την ομοσπονδία.
Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε λάθος ώρα – αυτό φάνηκε και από την μικρή συμμετοχή των εργαζομένων- χωρίς κανένα σχέδιο προοπτικής και κλιμάκωσης.
Ο υπουργός εσωτερικών ως επικοινωνιολόγος που είναι κάλεσε την ΠΟΕ ΟΤΑ σε συνάντηση μια μέρα πριν την ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, η ΠΟΕ ΟΤΑ αντί να μην πάει στην συνάντηση και να συναντήσει τον υπουργό την ήμερα και ώρα  της συγκέντρωσης, έτρεξε  να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργού και να πάρει την απάντηση ΟΧΙ σε ΌΛΑ και ότι για τα Β.Α. Επαγγέλματα, έχει κατατεθεί τροπολογία που δίνει παράταση στην επιτροπή για το πόρισμα μέχρι 30 -10-2020.
Την Τετάρτη την ώρα της συγκέντρωσης η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι φάγαμε  πόρτα από τον υπουργό εσωτερικών που αρνήθηκε την συνάντηση και σε ένδειξη διαμαρτυρίας ορισμένοι εργαζόμενοι πέταξαν αυγά στα ρολά της  εισόδου του υπουργείου.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κατήγγειλε σε …αυστηρό τόνο το υπουργείο και τους δημάρχους που προωθούν την ιδιωτικοποίηση και …..κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ  την Τρίτη 30 Ιουνίου. Ως εκεί.
Είναι πλέον αντιληπτό  από τους εργαζόμενους ότι η συνεχιζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική και από την Ν.Δ δεν μπορεί να ανακοπεί μια άσφαιρα πυρά και κούφια λόγια  της ηγεσίας της  ΠΟΕ ΟΤΑ, όπως η σημερινή ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ότι η πανδημία του κορονοϊού αξιοποιείται ως ευκαιρία από κυβέρνηση, δημοτικές αρχές – εργοδότες  για να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα.
Οι πολιτικές αυτές δεν ανακόπτονται με την συναίνεση, τις κινήσεις διαμαρτυρίας, πολύ περισσότερο με την σιωπή.
Χρειάζεται  να κτιστεί η ταξική ενότητα  και αλληλεγγύη των εργαζομένων, σε κάθε Δήμο και συνολικά στον κλάδο για να ξεπεραστεί η  ψυχολογία της ήττας και της απογοήτευσης.
Οι δυνάμεις που έχουν αναφορά στην ταξική πάλη και στον ταξικό συνδικαλισμό στον κλάδο να  αναζητήσουν και να βρουν κοινό βηματισμό, κοινή δράση για να μπορέσουν να εμπνεύσουν και να στηρίξουν τους εργαζόμενους. Να ξεπεράσουν την στείρα παραταξιοποίηση και το κομματικό συνδικαλισμό. Να συνθέσουν απόψεις, να βρουν συγκλίσεις στην κατεύθυνση της εργατικής χειραφέτησης και δράσης   που να υπερβαίνει την σημερινή αδιέξοδη κατάσταση και να δημιουργεί τους όρους για αποτελεσματική  ταξική σύγκρουση, με αποτελεσματικούς αγώνες.
Χρειάζεται να μπουν μπροστά τα εργατικά δικαιώματα και οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων σε αντίθεση και σύγκρουση με τις πολιτικές κυβέρνησης και δημοτικών αρχών.
Αυτήν την πολιτική συνδικαλιστική πρακτική προσπαθούμε και επιδιώκουμε να αναπτύξουμε ως Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ και καλούμε κάθε εργαζόμενο που ενστερνίζεται αυτήν μας την αγωνία να στρατευτεί μαζί μας για να αναπτυχτεί η ταξική πάλη, η ανεξάρτητη εργατική δράση  στους ΟΤΑ .

Για να έχουν αποτελέσματα οι αγώνες μας».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();