πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Εργαζόμενοι δήμου: Κέρδισαν & το Εφετείο για δώρα, επιδόματα αλλά ο δήμαρχος προσφεύγει στο ΣτΕ!

Οι εργαζόμενοι του δήμου Καλλιθέας (74 εργαζόμενοι) προσέφυγαν στα δικαστήρια για διεκδίκηση διαφόρων κατά περίπτωση ποσών για επιδόματα των εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας για τα έτη 2013, 2014 και 2015, που καταργήθηκαν με το Ν. 4093/2012.

Το Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε τους εργαζομένους λέγοντας «ότι οι ενάγοντες δικαιούνται να λάβουν από το Δήμο μας τα επιδόματα εορτών και αδείας, δέχθηκε εν μέρει τις αγωγές τους και υποχρέωσε το Δήμο να καταβάλλει σε καθένα από τους ενάγοντες το ποσό των 1.500€ εντόκως, με επιτόκιο 6% και 3% λόγω επιδικίας, δηλαδή 9% από την επίδοση της αγωγής 20/07/2016 και μέχρι την εξόφληση.
Ωστόσο ο Δήμος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά – Τμήμα Ε’ Μονομελές και με τις υπ’ αριθ. Α 2625/2019 και Α 2626/2019 αποφάσεις του απέρριψε τον ισχυρισμό του Δήμου και δικαίωσε σε δεύτερο βαθμό τους εργαζομένους. Οι ανωτέρω αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά είναι τελεσίδικες και άμεσα εκτελεστές κατά του Δήμου.
Ωστόσο, του δήμου δεν του έφτανε το Εφετείο! Τώρα οι εργαζόμενο πληροφορήθηκε ότι θα προχωρήσει σε αναίρεση των αποφάσεων αυτών στο Σ.τ.Ε. παραβλέποντας τις αποφάσεις του Εφετείου, ενώ όπως τους επισημάνθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης, τόσο στην Οικονομική Επιτροπή, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος (και β΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ) Δημήτρης Κάρναβος ακολουθεί μία απαράδεκτη στάση που φτάνει στα όρια της εκδικητικότητας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε «ότι αυτό πρέπει να το κάνει η Κυβέρνηση για όλους τους εργαζομένους και να πληρώσει το κόστος!!!»
Πρόκειται για καθαρά αντεργατική ενέργεια, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, όταν γνωρίζει ότι έβαλαν «πλάτη» την περίοδο του κορωνοϊού, ότι έχουν χαμηλούς μισθούς και τέλος πάντων δικαιώθηκαν από τα Δικαστήρια.
Μάλιστα υπάρχει και εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας που απεδέχθη ο δήμαρχος για αναίρεση των αποφάσεων του Εφετείου, παρ’ ότι η Νομική Υπηρεσία ισχυρίζεται «ότι αυτές είναι τελεσίδικες και άμεσα εκτελεστές».
Πλήρης αντίφαση, αλλά ο δήμαρχος αποδέχθηκε ασμένως την άσκηση αναίρεσης στο Σ.τ.Ε., ενώ γνωρίζει ότι δεν έχει καμία τύχη…
Το έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας: 

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();