πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Καταγγελία - Δ. Ελευσίνας: Αρχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις ξεκινώντας από την υπηρεσία πρασίνου

«Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας έχει 2.620.120,00€ για τον εργολάβο», τονίζει χαρακτηριστικά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η Δημοτική Αρχή ξεκινάει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών κάνοντας αρχή από την συντήρηση του πρασίνου της πόλης, καθώς στις 21/7  ανάρτησε μελέτη εκτέλεσης εργασιών με τίτλο «Συντήρηση, αποκομιδή και λιπασματοποίηση πρασίνου» χρονικής διάρκειας 3 ετών και προϋπολογισμού 2.620.120,00€, επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που νομοθετούν οι κυβερνήσεις και υλοποιούν οι δημοτικές αρχές κλιμακώνεται. Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης διευκόλυνε τις δημοτικές αρχές να ιδιωτικοποιούν τους τομείς καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού
Αυτή η αρνητική εξέλιξη αφορά όλους τους εργαζόμενους στους δήμους και όλους τους δημότες. Οι εργαζόμενοι στους δήμους βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να υπονομεύονται, την ώρα που ανοίγει ξανά η συζήτηση για απολύσεις, ενώ οι δημότες θα κληθούν να πληρώσουν, με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, τα κέρδη των εργολάβων.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελευσίνας δεν άργησε να μας φανερώσει τους σχεδιασμούς της για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου. Στις 21-7-20 αναρτήθηκε μελέτη εκτέλεσης εργασιών με τίτλο «Συντήρηση, αποκομιδή και λιπασματοποίηση πρασίνου» χρονικής διάρκειας 3 ετών και προϋπολογισμού 2.620.120,00 !!!!!. Με άλλα λόγια, η διοίκηση ξεκινάει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών κάνοντας αρχή από την συντήρηση του πρασίνου της πόλης. Για να το επιτύχει παρέκαμψε τον προϊστάμενο του τμήματος πρασίνου και ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης στον προϊστάμενο της καθαριότητας!
Όλες οι εργασίες που περιγραφόνται στη μελέτη και προτείνεται να ανατεθούν σε εργολάβο, μπορούν να εκτελεστούν από το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί στο Δήμο αφού έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία.
Η επίκληση της έλλειψης προσωπικού είναι εντελώς προσχηματική. Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έχει διεκδικήσει μόνιμο προσωπικό, όχι μόνο δε συγκρούεται με την κυβερνητική πολιτική, αλλά επιχειρεί με αιφνιδιασμούς να μην αφήσει κανένα περιθώριο για την εξεύρεση λύσεων, που βέβαια απαιτούν σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού η Δημοτική Αρχή έχει 2.620.120,00€ για τον εργολάβο!
Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο, κάθε δημότη, να σταθούμε εμπόδιο στις βλέψεις της δημοτικής αρχής. Αν τους αφήσουμε δεν θα σταματήσουνε στο πράσινο. Τώρα που μπήκαμε σε νέα καπιταλιστική κρίση, οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρήσεων, με το λογαριασμό να τον πληρώνουμε εμείς και οι δημότες.
Όλοι μαζί οργανωμένα να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Δεν θα παραδώσουμε τις δημοτικές υπηρεσίες στους εργολάβους!
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();