πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Σωρεία παραβάσεων με τις ευλογίες του υπουργού;

Όλοι γνωρίζουν χρόνια τώρα, πως ο πλέον παραβατικός Δήμος της χώρας είναι ο Δήμος Αχαρνών.

Περιέργως όμως, οι εκάστοτε υπουργοί Εσωτερικών, κάνουν τα στραβά μάτια και παρά τις καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες, του χορηγούν ανεξέλεγκτα μεγάλα ποσά με την μορφή των επιχορηγήσεων και μάλιστα, του δίνουν το δικαίωμα, να τα διαχειριστεί αυτός όπως θέλει!
Όπως αναφέρουν παράγοντες του τοπικού συμβουλίου, με δεδομένη την «ομπρέλα» του εκάστοτε υπουργού, οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, παραβλέποντας την κείμενη νομοθεσία, λειτουργούν όπως οι κυβερνήσεις βουνού, με απλά λόγια, κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν!

Έτσι και αυτή την περίοδο, εκτελούνται εργασίες στο Νέο Κοιμητήριο Αχαρνών χωρίς όμως να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, χωρίς εγκεκριμένη μελέτη.

Με απλά λόγια, έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια τη νομοθεσία αλλά και τις εποπτεύουσες αρχές δείχνοντας με τον πλέον κυνικό τρόπο, το πώς αντιλαμβάνονται τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Και το ερώτημα είναι: Πως και με ποιες διαδικασίες θα πληρωθεί αυτό το έργο; Μήπως εκ των υστέρων κύριε υπουργέ θα ληφθούν αποφάσεις για να κουκουλωθεί για μια ακόμη φορά, αυθαίρετη και μη σύννομη ενέργεια του κατά συρροή παραβατικού Δήμου;

Τι θα κάνετε κύριε υπουργέ; Θα κουκουλώσετε την μη σύννομη αυτή ενέργεια όπως κουκουλώνονται όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει και γίνονται για τα κακώς κείμενα στον Δήμο Αχαρνών χρόνια τώρα;

Ασφαλώς και πρέπει να στηρίζονται οι Δήμοι που έχουν ανάγκη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πάνω και πρώτα από όλα όμως θα πρέπει να προστατεύεται το Δημόσιο χρήμα, να διασφαλίζεται η χρηστή διαχείριση. Και με τα όσα ακούμε και βλέπουμε, εκφράζουμε την δυσπιστία μας πως θα ενεργήσετε σύμφωνα με την θεσμική σας ιδιότητα και πως θα κάνετε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου ο Δήμος Αχαρνών να πάψει να είναι το φέουδο του κάθε αιρετού.

Αυτό όμως θα το επιτρέψει ο πρωθυπουργός;

Οι φωτογραφίες είναι από τις κατεδαφίσεις που γίνονται στο Νέο Κοιμητήριο καθώς και με τα μπετά που έχουν πέσει.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();