πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ερέτρια: Σκυλιά του Δήμου φυλακισμένα σε κλουβιά ψήνονται κάτω από τον ήλιο (pics+vid)

Εικόνες που προκαλούν λύπη και οργή για αδέσποτα σκυλιά που κλείστηκαν μέσα σε κλουβιά και έχουν να προαυλιστούν μήνες και μερικά απ’ αυτά κάποια χρόνια.

Δυστυχώς, στο Δήμο Ερέτριας όχι μόνο δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές, αλλά και αυτές που έγιναν μετά από παραίνεση - παρέμβαση του Star Κεντρικής Ελλάδας (κατασκευή φράχτη και φύτευση δέντρων για δημιουργία σκιάς) ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί για τον σκοπό που έγιναν.
Εικόνες που προκαλούν λύπη και οργή για αδέσποτα σκυλιά που κλείστηκαν μέσα σε κλουβιά και έχουν να προαυλιστούν μήνες και μερικά απ’ αυτά κάποια χρόνια.
Δυστυχώς, στο Δήμο Ερέτριας όχι μόνο δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές, αλλά και αυτές που έγιναν μετά από παραίνεση - παρέμβαση του Star Κεντρικής Ελλάδας (κατασκευή φράχτη και φύτευση δέντρων για δημιουργία σκιάς) ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί για τον σκοπό που έγιναν.
skylakia8
Τα σκυλιά είναι συγκεντρωμένα σε δύο διαφορετικά σημεία. Το πρώτο είναι επάνω στο δρόμο μπροστά από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Εκεί, όποιος πάει, συναντά κάποια κλουβιά, λίγα τον αριθμό, περίπου πέντε με έξι, μέσα στα οποία υπάρχουν σκυλιά που έχουν χρόνια να βγουν για λίγο έξω.

skylakia7
Κάποια έβγαιναν με τη συνοδεία εθελοντών, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, επί Αμφιτρίτης Αλιμπαντέ. Εδώ και ένα χρόνο όμως, καθώς ανέλαβε η νυν δημοτική αρχή, αυτή η προσπάθεια σταμάτησε.
Το δεύτερο σημείο είναι πίσω από το νεκροταφείο. Εκεί, πάλι υπάρχουν σκυλιά μέσα σε κλουβιά τα οποία από πάνω έχουν τσίγκο. Τι σημαίνει αυτό για τους καλοκαιρινούς μήνες; Ότι επικρατούν θερμοκρασίες καμινιού.
skylakia8
Και εκεί όμως η προηγούμενη δημοτική αρχή άφηνε τους εθελοντές να παίρνουν τα σκυλιά και να τα βγάζουν βόλτα. Τώρα αυτό έπαυσε.
Όταν μας έγινε η ενημέρωση για την κατάσταση αυτή, περίπου πριν από δύο μήνες, αμέσως μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο, κο Γιάννη Δημητρόπουλο, και του ζητήσαμε να κάνει κάτι ώστε τα σκυλάκια να ζήσουν αξιοπρεπώς. Τα αυτονόητα δηλαδή, ό,τι πρέπει να κάνει κάποιος που είναι σε αυτή τη θέση. Μας υποσχέθηκε ότι θα δει το θέμα ο ίδιος προσωπικά. Την επόμενη μέρα μας τηλεφώνησε η αρμόδια αντιδήμαρχος, κα Μπούγα, η οποία μας εξιστόρησε όλα όσα έχει κάνει και όσα σκοπεύει να κάνει.
Όμως, μέχρι να γίνουν όλα αυτά που σκοπεύει δεν θα έπρεπε να δοθούν κάποιες λύσεις ώστε αυτές οι ψυχές να μην λιώνουν κλεισμένα μέσα στα κλουβιά;

Της προτείναμε να κατασκευάσουν έναν φράχτη στο δεύτερο σημείο (νεκροταφείο) να φυτέψουν δέντρα, να βάλουν νερό να τρέχει και να φτιάξουν εντός του οικοπέδου χωρίσματα, ώστε να μεταφερθούν και τα σκυλιά που είναι στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, αλλά και για να γίνει διαχωρισμός όλων, ώστε να μην εμπλέκονται σ’ ένα χώρο μικρά και μεγάλα σκυλιά γιατί υπάρχει κίνδυνος αλληλοσπαραγμού. Μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει και ότι μάλιστα σκέφτεται να βάλει και επιπλέον ένα σκίαστρο.

Πράγματι η κα Μπούγα ξεκίνησε τις εργασίες και ο φράχτης έγινε, δυστυχώς χωρίς χωρίσματα.
skylakia3
Φυτεύτηκαν και δέντρα. Όμως, οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν πως αν και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εδώ και δύο εβδομάδες, τα σκυλάκια ακόμη παραμένουν στα κλουβιά. Δεν έχουν προαυλιστεί ποτέ.
Αυτά δε που βρίσκονται κοντά στο γήπεδο του ποδοσφαίρου για την ώρα είναι καταδικασμένα.
skylakia9
Έδώ και πάρα πολλές μέρες έχουμε προσπαθήσει να επικοινωνήσουμε με την ίδια τηλεφωνώντας τουλάχιστον τρεις φορές στο κινητό της τηλέφωνο. Της έχουμε στείλει μήνυμα να επικοινωνήσει μαζί μας για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.
Ξαναμιλήσαμε με τον δήμαρχο για να του πούμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε την κα Μπούγα και μας παρέπεμψε στο σταθερό του γραφείου της.
Ελπίζουμε και περιμένουμε ότι η δημοτική αρχή θα ξαναδεί το θέμα και θα κάνει τα δέοντα και κατά πάντα αυτονόητα για τα αδέσποτα στην περιοχή της, όπως και για τα χρήματα του ελληνικού λαού που διαχειρίζεται για το θέμα αυτό.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();